Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Art déco bad – HVORDAN ?

september 2020
Art déco badArt déco- badet kjennetegnes ved sin elegante, men enkle og påtrengende design, som kombinerer dekorative og funksjonelle funksjoner. Hva betyr dette? Elegant baderomsinnredning, geometriske former og mørke farger , f.eks grå eller sort marmor, som gull tilbehør kontrast. Hvordan utforme et funksjonelt art déco- bad? Sjekk ut vår guide!

Et art déco- bad skal være eksklusivt og luksuriøst og samtidig behagelig å bruke. Denne stilen fokuserer på forenklede former, geometriske former og balanserte proporsjoner. Glitrende overflater, eksklusive materialer, gulltilbehør, treffspeil - dette er funksjonene som skiller et Art Déco- bad.

Art déco bad - grunnleggende stilfunksjoner

Art déco st yle er en retning i kunsten som ble født i Frankrike i mellomkrigstiden. Navnet kommer fra de franske ordene art décoratif, som i fri oversettelse betyr déco rative art. Trenden har spredt seg veldig raskt ikke bare i Frankrike, men også over hele verden. Opprettelsen av denne stilen skulle være et uttrykk for opprør mot den veldig populære jugendkunst på begynnelsen av 1900-tallet. Den foreslåtte nye trenden skulle bringe et pust av frisk luft og avvise overdreven ornamentikk. Art déco kombinerte luksus med klassisk eleganse og anses fortsatt som sitt synonym i dag.
Art déco bad – HVORDAN ?
Art déco badet er underordnet geometriske former, elegante déco rasjoner og høy funksjonalitet. Hovedelementene i art déco- stilen på badet er:
  1. Eksklusive materialer, f.eks. Tre, marmor,
  2. Varm belysning,
  3. Møbler med avrundede kanter
  4. Kontrastfarger - et klassisk sjakkbrett vil fungere på gulvet,
  5. Blanke speil, ofte i déco figurative forgylte rammer.

Et viktig trekk ved stil er moderasjon - interiøret kan ikke overbelastes, eleganse teller. Sjekk ideene våre for elegante baderomsopplegg.

Art déco bad - arrangement

Badet i art déco-stil er et spill med klassiske farger : hvitt, svart, grått og gull. Her er harmoni og god utforming av utstyr og tilbehør veldig viktig. Elementer laget av tre, selvfølgelig av høyeste kvalitet (eik, mahogny, ibenholt), vil fungere godt. Møbler i art déco- stil skal ha avrundede kanter og skinnende, elegant tekstur.

Midt punktet til et slikt bad må være et ekstremt elegant badekar (helst frittstående) eller et imponerende dusjhjørne. Modellene fra GOLD LINE er ideelle for denne rollen. Tross alt er gull et symbol på luksus og eleganse, og sammen med en sofistikert form for lekkert  design, vil det passe perfekt til kravene i art déco- stilen.

Når det gjelder gulv vil svarte og hvite fliser se best ut, mens det for vegger er det verdt å velge geometriske tapeter  som er karakteristiske for art déco- stilen - beregnet på badet, selvfølgelig. Et slikt valg på badet vil ikke bare være originalt, men vil også sterkt understreke elegansen og luksusen til interiøret.

Spesiell oppmerksomhet bør legges på tilbehør - det dette som understreker rommets karakter. På art déco- badet ser store speil med en déco rative ramme bra ut, som ikke bare optisk vil forstørre og belyse rommet, men også gi det et mysterium. Ikke glem lampene og lysekronene i art déco-stil.

Det lille art déco- badet

Art déco- stilen er egnet for rom i alle størrelser og fasonger. Det er ingen grenser. Selv på et lite bad kan du lage et veldig elegant art déco arrangement! Her er det verdt å satse på minimalisme og bare merke funksjonene i stilen, uten å overbelaste interiøret. Et speil i en gylden ramme, blanke miksere, et elegant og herlig dusjhjørne med en raffinert form, dempede farger - det er alt som trengs for å samle et unikt art déco- bad på til og med et lite område.
Se alle blogginnlegg