Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Bad i middelhavsstil - ferieklimaet på badet ditt

september 2020
Bad i middelhavsstilEt bad i middelhavsstil er en måte å skape en oase av gode ferievibrasjoner i ditt eget hjem. Naturlige farger og materialer, hvite i motsetning til blå eller kobolt, flismosaikk og litt hotell luksus i form av å skjemme sansene, et perfekt dusjhjørne - takket være baderommet i middelhavsstil, helligdagene varer hele året!

Middelhavsstilen er en kombinasjon av ulike inspirasjoner hentet fra rustikk tradisjon i Middelhavslandene, som også er gjenstand for forskjellige modifikasjoner og kreative transformasjoner. Middelhavsstil har mange ansikter - fra gresk klima til provençalske, toskanske, greske og orientalske inspirerte interiører. Å bestemme seg for å lage et baderom i denne stilen gi deg mye!

Badet i middelhavsstil - hva skal jeg velge?

Bad i middelhavsstil er et veldig bredt konsept. Når vi designer det, kan vi bruke et bredt utvalg med inspirasjoner - blande dem fritt eller prøve å opprettholde en homogen innflytelse: toskansk, provençalsk, gresk eller orientalsk. Her er korte kjennetegn på individuelle stilartene:

Bad i middelhavsstil - gresk stil : Her skal det være plass til blå eller koboltfliser, geometrisk dekorerte vegger og rikelig med hvitt lys.

Bad i middelhavsstil - toskansk stil : stein eller terrakotta på gulvet, blekede vegger og naturlig tre er grunnlaget. I tillegg, når vi designer badet, unngår vi ikke pyntegjenstander og fint bøyde metallhyller eller glass hyller.

Bad i middelhavsstil - den provençalske stilen : Paletten er dominert av kremhvit, pastellfioler og bleket gul. Tre- og keramiske elementer gir sjarm. De bruker subtile dekorative mønstre inspirert av lokal vegetasjon, og skildrer lavendel, grapevine eller oliven kvister.

Bad i middelhavsstil - orientalsk stil : Hovedmotivet er en marokkansk kløver, også kjent som den marokkanske rosen, som du finner selv i moderne interiør. Markedet domineres av bakgrunnsbilder med dette motivet, i tillegg til gulv og veggfliser.
Bad i middelhavsstil - ferieklimaet på badet ditt

Bad i middelhavsstil - hvordan?

Bad i middelhavsstil er en kombinasjon av naturlighet, romantikk og rustikk stil. Vi kan satse på en klar kombinasjon av snødekket hvit med tungt mettet kobolt, holder det hele i jordfarger eller provençalsk shabby chic. Mosaikk med middelhavsmotiv er velkommen i denne typen bad. Gulvet kan være laget av fliser som imiterer sand eller lys stein. Det er viktig for interiøret å være lyst og optimistisk. Et interessant tilsetningsstoff på kan være store leirvaser eller en servant med sokkel stilisert som en gammel søyle.
Når det gjelder møbler i bad i middelhavsstil, skal det preges av enkelhet og høy komfort. Benker, garderober og stoler laget av naturlig tre, ofte malt i typiske middelhavsfarger som rust, grå, gul og lys blå, kan gi badet en bit av klarhet.

Hele interiøret skal være laget av naturlige elementer: tre, stein, leire, porselen. Et unntak kan være - og bør være – et dusj hjørne, som vil bringe et pust av hotellets luksus og modernitet til det rustikke interiøret. Et interessant valg vil være en dusjløsning med halvcirkulære dører, som er assosiert med løsninger av gresk arkitektur - for eksempel PUR-modellen.

Bad i middelhavsstil fascinerer med sin naturlighet, subtile eleganse og fremfor alt med sin varme . I det europeiske klimaet, der somrene er korte og vintrene ganske kalde, er det verdt å ordne et bad der du, uansett årstid, kan føle deg et øyeblikk som i en solrik middelhavsby.
Se alle blogginnlegg