Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Bad i Provence-stil

januar 2022
Bad i Provence-stilAlle som liker idyllisk, koselig og litt romantisk atmosfære hjemme, bør vurdere Provence-stil. Det kan introduseres i ethvert interiør, også på badet. Hva er dens egenskaper og hvilke  farger  og etterbehandlingsmaterialer brukes?

Innhold
  1. Provence-stil i hjemmet ditt
  2. Provence stil – hvor kommer den fra?
  3. Bad i Provence-stil
  4. Beste møbler for et bad i Provence-stil
  5. Beste dusjkabinett for et bad i Provence-stil

Provence-stil i hjemmet ditt

Badet i Provence-stil er varmt og behagelig. Innredningen hjelper lang hvile og hjelper til med å roe seg etter en lang dag. Til tross for utseende er det ikke vanskelig å oppnå  et  fantastisk arrangement i det hele tatt.

Alle Provence-dekorer refererer til naturen. De er enkle og komfortable. Blant de vanligste  fargene er hvite pastell nyanser av lilla og beige. De  beste  materialene for slike arrangementer er tre, hvitkalket murstein og stein. Et bad i Provence-stil inkluderer også tilbehør, for eksempel flettekurver og leirepotter. Når  du søker etter ideer til dette designet,  ta en titt på  frittstående klofotbad, dusjkabinetter med sølv- eller gullramme og kraner med dekorative knotter. Provence-stilen skal være romantisk, og badet skal få en unik atmosfære.

Provence-stilen er ganske allsidig og vil fungere godt i interiør i alle størrelser. Siden  lyse farger brukes, vil selv et lite bad  i denne stilen se mer romslig ut. Dette bør være en ekstra grunn til å vurdere  denne trenden.

Provence stil – hvor kommer den fra?

Som navnet antyder, kommer Provence-stilen fra Provence. Det er en region sørøst i Frankrike. Det er rikelig med varmt solskinn, ro og store lavendelmarker. Man kan bli forelsket i landskapet i Provence ved første blikk. Ikke rart at de har blitt  sjarmerende materiale og inspirasjon for mange kunstnere. Provence finnes i maleriene til Paul Cézanne, Vincent van Gogh og Pablo Picasso. Det er gjennom kunst at skjønnheten i Provence ble kjent for mennesker over hele  verden, som deretter ønsket å introdusere  litt av denne idylliske atmosfæren i sine hjem. Selv om interiøret i Provence-stil er forskjellig frainnredningen  som oppstår i Sør-Frankrike, har de fortsatt mye sjarm.

Bad i Provence-stil

Ser på Provence-stil og dens egenskaper, er det ikke vanskelig å gjette at et slikt bad vil være lyst. Det er ingen sterke kontraster og intense farger i den, som det er i tilfelle moderne innredning. I stedet er det varme nyanser av hvitt, gult og beige. Disse  suppleres  med pastellfarger som oliven, lavendel og blå. Vi kan ikke glemme jordfarger, nemlig gråtoner og brune. Interiør i Provence-stil bør referere til naturen, så det vil være en god ide å plassere planteelementer på veggene.

Bad i Provence-stil inneholder slike råvarer som tre og stein, som kan ses i designinspirasjoner. Gatene i Provence er ikke betong, de er laget av karakteristiske steiner. Naturstein er sjelden plassert på bad,  men vi kan velge materialesom  etterligner dem godt. For eksempel vil keramiske og gres fliser plassert på veggene og gulvet fungere. En  stor effekt kan oppnås ved hjelp av sandstein. Det er viktig at flisene har grov overflate som ligner naturstein. På veggene kan tapet av god kvalitet med det allerede nevnte plantemotivet brukes i stedet for fliser.

Hvert interiør i Provence-stil skal inneholde tre,  og det beste valget er tre som har et alderen utseende. Den kan plasseres på gulvet eller ved vasken, men den kan også være en del av tilbehøret. Provence-stilen oppfordrer også til å  velge  tredører. Tre er elegant, tidløst og naturlig, og  slike  materialer er de som skal finne sted på et bad i Provence-stil.

Beste møbler for et bad i Provence-stil

Et hus i Provence-stil har også tremøbler. Tradisjonelt interiør i Provence-stil har  gamle og tremøbler som ofte leveres fra generasjon til generasjon og har en lang historie. Slike stykker er uklareog blir ofte skåretut. Som svar på etterspørselen etter denne typen produkter designer møbelprodusenter komplette samlinger av møbler,  hvor for eksempel slitasje kan ses, som skal etterligne tidens gang.

Dette betyr at vi skal  gi opp moderne og minimalistiske former. Fronter med blank finish vil heller ikke fungere. Møbler for bad i Provence-stil er preget av fine former og stuccowork. Det beste valget er tre og alderen modeller, men vi må huske på at bad har  et  bestemt mikroklima, noe som betyr at ikke alle tre vil være egnet. Rottingmøbler,  som  kommode, passer også godt inn i innredningen. En interessant effekt kan oppnås hvis et av elementene er et stykke smijernsmøbler. En stol eller et toalettbord vil understreke innredningens karakter.

Beste dusjkabinett for et bad i Provence-stil

Etter å ha nå en generell ide om hvilke farger, materialer og møbler som anbefales å innlemme i innredningen, kan vi gå videre til å velge sanitærutstyret. Jo mer plass  vi har tilgjengelig,jo flere muligheter  har vi. På et stort bad vil både en dusjenhet  og et badekar passe. Vi bør være spesielt  oppmerksom på å plassere et  frittstående badekar i det sentrale punktet i dette rommet. Et frittstående badekar med dekorative gull eller hvite ben er ekstremt elegant og vil utvilsomt gjøre et godt inntrykk. Men hvis utformingen av rommet og den lille størrelsen ikke tillater det, kan vi  velge et innebygd bad. Da er det også verdt å legge til en badeskjerm, med det kan badekaret brukes ikke bare til lange bad, men også for raske dusjer uten risiko for sprut.  Når du velger en servant eller et badekar, bør vi fokusere på runde og ovale modeller  som designer rektangulære former passer bedre til moderne stil enn Provence-stilen.

Tilhengere av dusjkabinetter bør fokusere på modeller med ornamenter og gullrammer. Det er best å gå for en lav og  ubemerket  dusjkar, da det ikke er dusjkaret som skal skille seg ut, men den dekorative rammen. Lave dusjkar  er en av de vanlige egenskapene   til Provence og moderne stiler. Når vi velger baderomsutstyr, må vi gi mer oppmerksomhet til baderomskraner. De skal harmonisere med gull eller sølv i dusjrammen og med de dekorative beina på badekaret. Stilige vintage gull- eller kobberkraner vil se fantastiske ut!

Tilbehør til badet i Provence-stil

Innredningen vil ikke være perfekt uten matchende tilbehør. De legger vekt på interiørets karakter og er kirsebæret  på toppen av arrangementet. Uten dekorasjoner ser interiøret tomt og uferdig ut.  Provence-stilen krever at tilbehøret er naturlig. De skal være laget av tre, kurv eller stein. Keramisk eller glass tilbehør vil skape en sammenhengende helhet med kurvene, med    speilet som har en massiv tre eller forgylt ramme, og med blomstene du plasserte i en vase eller en gryte. Badet skal være like koselig som rommene, så paintings  eller bilder som refererer til Provence vil også fungere bra.
Se alle blogginnlegg