Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Bad i retrostil

oktober 2021
RetrostilRetrostilen er sannsynligvis den mest komplekse og mangfoldige designstilen som finnes. Perfekt for alle som liker varmt atmosfærisk interiør og et pust av svunne tider. Hvordan skal et retrobad se ut slik at det ser imponerende ut og fungerer samtidig?

I et nøtteskall designer retrostilen et moderne interiør i stil med svunne epoker. Når du går inn i et slikt rom, føler du at du går tilbake i tid til 1950-, 1960-tallet, eller enda lenger til prakten av barokkstilen fra 1700-tallet. Så det er ganske mange muligheter.

Innhold
  1. Retro-stil bad - skape et interiør med karakter
  2. Baderomsgulvet i retrostil
  3. Baderomsbeslag i retrostil

Retro-stil bad - skape et interiør med karakter

Retrostilen har vært populær i mange år og fortsetter å få nye fans. Et bad designet i retro stil har mye sjarm og lar deg slappe av. Store utskårne møbler og store beslag er spesielt etterspurt. Dessverre er sannheten at de fleste mellomrom er for små til å designe et bad i denne stilen. Imidlertid leter designere alltid etter kompromisser, og det stadig voksende tilbudet av etterbehandlingsmaterialer, møbler og keramikk er også nyttig. Hvis du drømmer om å ha et retrobad i hjemmet ditt, kan du se etter inspirasjon i magasiner eller på nettstedene til interiørdesignere.

Et bad i retrostil er et interessant valg fordi det er tidløst. Interiørtrender endres, men i årevis har vintage vært en stil som ikke bare varer, men også fortsetter å utvikle seg. Dette betyr at ved å investere i en raffinert retrodekor, kan du være sikker på at den vil forbli fasjonabel i noen tid. De dominerende  fargene hvite og kontrasterende svarte. Du kan imidlertid prøve varmere nyanser av brune eller pasteller.

Baderomsgulvet i retrostil

Når du planlegger et bad i retrostil, bør du starte med gulv og vegger. Det tidløse sjakkbrettet ser bra ut på gulvet. Antikke fliser som skaper et interessant lappeteppemønster ser bra ut. Du kan også velge den nylig trendy mosaikken eller flisene med et delikat ornament. I stedet for fliser kan du ha tre på gulvet, noe som vil legge til eleganse og matche ethvert fargeinteriør.

På veggene ser imidlertid fliser, murstein eller mosaikk fint ut. Engelsk paneler er en mer original ide - den dekker bare på den nedre delen av veggen, mens veggen over den er malt eller tapetsert.
Bad i retrostil

Baderomsbeslag i retrostil

Det som er unikt med et bad i retrostil, er beslagene. Ser gjennom designene, er det lett å se at de er ekstremt dekorative. Chrome og skinnende trykk er for moderne for denne stilen. En kran med to matte svarte eller kobberkraner er et mye bedre valg. De har ofte kurver og utskjæringer, så de fungerer ikke bare bra på et retro-stil bad, men er også en del av innredningen.

Tilbehør legger til de nødvendige finishene, og i retrostilbeslagene er et av mange dekorative elementer. Bortsett fra det, er det verdt å vurdere speil i en kobber- eller forgylt ramme, håndkleholdere på lignende måte eller beholdere for små gjenstander. Hvis badet er stort, kan et vakkert utskåret toalettbord med en antikk stol få det til å se spektakulært ut.

Er en dusj egnet for et bad i retro-stil?

Et badekar i et bad i retrostil er et must! Ideelt sett bør den være stor, frittstående og med løveben. Dette er en av de viktigste retro baderomsattributtene. Vanligvis er polske bad ikke veldig store, så de fleste kan bare drømme om et frittstående badekar. Imidlertid er det alltid et sted for et vanlig badekar rett ved siden av veggen. Spørsmålet oppstår umiddelbart om dusjen. Sannheten er at en dusj egentlig ikke går med  vintage-stilen.

Hvis du har et sted for et badekar, skaff deg et. Dette betyr imidlertid ikke at du må forlate dusjideen helt. Bare invester i en badekarskjerm. Ser du gjennom SanSwiss-tilbudet, kan du finne enkle skjermer som enkelt kan monteres på et hvilket som helst badekar. De har en elegant og universell design, og derfor går de bra med hvilken som helst baderomsstil. Husstandsmedlemmer vil sette pris på denne kombinasjonen av bad og dusj - de vil kunne ta et langt og avslappende bad eller en rask dusj når som helst.

I svært lite interiør blir saken litt mer komplisert, og det kan ikke være plass til et mindre badekar. I et lite bad i retrostil oftest er det bare plass til en dusj. I dette tilfellet vil et dusjkabinett i universell stil være en god ide, som vil utgjøre. Hvis det ikke er badekar på badet, bør det tas mer hensyn til å sørge for at veggene, gulvet og tilbehøret understreker retrostilen til rommet.
Se alle blogginnlegg