Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Bad med bidet - hvordan designe det?

januar 2022
Bad med bidetDe fleste bad har ikke bideter installert, noe som vanligvis skyldes begrenset plass. Men det er land, som Spania og Italia, hvor denne løsningen finnes i de fleste husholdninger. Hva brukes en bidet til og hvordan du inkluderer den i et baderomsarrangement?

Bidet er ikke en ny oppfinnelse, den ble først brukt så tidlig som på 1600-tallet i Frankrike. Interessant, på den tiden var det et av delene av soveromsutstyr. Bare gjennom årene ble det oppfattet som sanitærutstyr, som skal plasseres på badet. Hva brukes en bidet til i dag, og hvordan ordner du plassen for å gjøre bruken  komfortabel?

Hva brukes bidet til?

Sammenlignet med hva bidet ble brukt til tidligere, har bruken av denne enheten endret seg betydelig. Tidligere brukte aristokrater som hadde en bidet på soverommet sitt det til å vaske bart og skjegg. Det er vanskelig å forestille seg at en bidet vil ha et slikt formål i dag. For tiden brukes den hovedsakelig til å vaske seg like etter å ha brukt toalettet og for å oppdatere seg i løpet av dagen hvis det ikke er tid til en dusj. Denne praktiske enheten er også verdsatt av personer med mobilitetsproblemer eller gravide kvinner.

En bidet kan også være nyttig hvis det er småbarn hjemme. Bidéen for barn kan ha et spesielt  deksel  som gjør at den fungerer som en lavmontert servant. Med  dette trenger ikke en smårolling å klatre opp for å vaske hendene. Dessuten kan en bidet også brukes til raskt å vaske babyens hud etter en bleieskift.

Design av et bad med bidet – ting å huske på

Et bad med bidet kan være ekstremt stilig og samtidig funksjonelt, forutsatt at vi tar hensyn til flere grunnleggende saker. Først av alt er det viktig å plassere bidet i riktig høyde. Siden en bidet vanligvis er installert ved siden av toalettskålen, bør vi huske å plassere dem med riktig avstand mellom dem. For en komfortabel bruk av sanitærutstyret    må det være en 30 cm plass mellom bidet og toalettskålen. Hvis bidetet er plassert ved siden av andre utstyrsdeler, for eksempel et baderomsmøbel  eller en servant, bør avstanden mellom dem også være på minst 30 cm.  Mengden plass foran bidet påvirker også brukskomforten; ifølge spesialister bør den være på minst 60 cm. Bidet installeres normalt i samme høyde som toalettskålen. Det anbefales  å plassere det  40 cm fra gulvet, og hvis badet skal brukes av en person med funksjonshemming, bør monteringshøyden svinge mellom 45 cm og 50 cm.

Det visuelle aspektet bør heller ikke glemmes.  Toalettskålen  og bidetet må danne en viss stilistisk helhet. De må  ha samme stil og form. Når vi ser gjennom forskjellige sett,  innser vi raskt at de fleste av dem vil se bra ut i moderne, moderne glam og industriinteriør, men det er også  modeller  hvis design passer  perfekt til bad i  retro-stil. Noen bidets har et spesielt belegg som gjør rengjøring enklere. Hvis investorer ikke vil bruke for mye tid på rengjøring, er en slik løsning  absolutt verdt oppmerksomhet.

Bidet er ikke alltid det samme

Bidets varierer ikke bare i størrelse, farge og stil. De kan også installeres på forskjellige måter. Vi kan velge mellom en gulvstående  og  en vegghengt  bidet. Når skal vi velge dem? Veggmonterte bideter er mer populære. Gulvet er avdekket, noe som gjør at bidetet ser lettere ut. Dessuten gjør denne varianten rommet optisk større, så det er perfekt også for mindre bad. Den er installert på to måter. Vi kan enten skru den direkte til veggen, eller bruke en  innveggsramme.  Det andre alternativet anbefales, da det er tryggere. Det første alternativet bør bare vurderes i tilfelle faste vegger.

På den annen side, hvis badet er romslig, vil en gulvstående bidet være et interessant alternativ. Den er også egnet for retro og klassisk interiør. I dette tilfellet er bidet skrudd til veggen eller gulvet med festeskruer.

Selv om det kan være fristende å installere en  bidet, er mange bad små i størrelse. Det er ofte vanskelig å  plassere der så grunnleggende sanitærutstyr   som en dusjenhet, så det virker nesten umulig å installere en bidet. Det er sant på en måte, eller i det minste hvis vi tenker på  en  vanlig  bidet. Vi   kan imidlertid vurdere å investere i en dusj spray. Det er en spesiell håndholdt dusj plassert ved toalettskålen. Vi trenger ikke mye plass eller et ekstra avløpsuttak for å installere det. Alt vi trenger er en varmtvannsforsyning og en hånd dusj. Med denne løsningen har toalettskålen to funksjoner - et toalett og en bidet -  alt vi trenger å gjøre for å oppdatere oss raskt er å bruke hånd dusjen.
Se alle blogginnlegg