Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

BAD MED MUR ELLER MURSTEIN

september 2020
BAD MED MUR ELLER MURSTEINMursteinvegger er en sterk interiør designtrend i flere år nå. Opprinnelig ble slike kombinasjoner hovedsakelig brukt i kjøkken og stuer, men nå erobrer mursteinen også bad! Hvilken murstein skal du velge? Hvordan ordne en murvegg på badet, hvilket tilbehør og belysning bør velges? Les vår korte guide!

En murvegg i et interiør er en fasjonabel løsning. En murvegg kan brukes i industriloft, så vel som i rustikk eller skandinavisk stil. Varm, rød teglstein i sin naturlige farge kombinert med naturlig tre vil skape en effekt av litt grov hygge. Hvit murstein vil optisk forstørre det lille badet.

EN GOD KOMBINASJON

En murvegg på badet har mange fordeler. Dets fuktighet skremmer ikke, den demper støyen godt og falmer ikke, og hulrom eller sprekker gjør at du ikke må fikse veggen på samme måte som en flis vegg. Effekten avhenger av design og stil hvordan vi ønsker å innrede badet. Hvis du kjeder deg med standard  fliser, mosaikker eller paneler som allerede finnes på hvert bad, kan murstein vise seg å være en ideell løsning!
BAD MED MUR ELLER MURSTEIN
Gammel, original rivingstein i form av spesiallagde fliser er perfekt, spesielt for minimalistiske baderomsopplegg . Det fungerer godt sammen med med stål, betong og gips, og gir et pust av autentisitet og rå glans. Husk å lese vår baderomsguide i New York-stil.

Rød rivningsteinen går bra med naturlig tre, så den vil også se bra ut på bad inspirert av skandinavisk stil.
Hvit murstein på badet er en flott løsning, spesielt for små rom. Den hvite murveggen vil lyse opp interiøret, og det store speilet som henger på den vil få det til å se enda større ut. Riktig tilbehør er nok til å oppnå en mer luftig eller rustikkere, men alltid stilig effekt!

Med murstein på badet kan veggen males i alle farger , som åpner opp mange interessante muligheter. Det beste valget for maling er maling på mineralfasader, som skaper et ugjennomsiktig og vanntett, men samtidig pustende belegg.

BAD RIVNING STEIN, KLINKER ELLER DEKOR

Rivingsstein er utvilsomt imponerende, men det kan være plagsomt - det krever nøye rengjøring og beskyttelse mot fuktighet. Det er grunnen til at dekorativ murstein ofte brukes spesielt i baderomsopplegg, der motstand mot fuktighet er en prioritet. Det er flere alternativer å velge mellom:
  1. Klinker murstein , som ofte brukes til fasade etterbehandling, vil også gjøre en forskjell på badet, fordi de er svært motstandsdyktige mot fuktighet og skiftende temperaturer.
  2. Murstein fliser er på sin side en god løsning for de som ikke har råd til en ekte murvegg.
  3. Gips murstein er tilgjengelig i mange farger, men den desidert mest populære er hvit.
  4. Dekorativ stein er et interessant alternativ til murstein, som gjør det mulig å lage en hel rekke teksturer på veggen, ikke bare i form av murstein. Det vil være en sterk aksent i interiøret, og bør ikke overdrives.
    Se alle blogginnlegg