Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Bad med vindu - alt du trenger å huske

desember 2021
Bad med vindu - alt du trenger ? huskeEt vindu på badet er et funksjonelt alternativ som helt sikkert vil bli verdsatt av husstandsmedlemmene. I løpet av dagen vil rommet være lyst, og det vil ikke være nødvendig å slå på lyset. Det er også lettere å redusere fuktighetsnivået. Hvordan ordne et slikt bad for å sikre maksimal komfort?

Et vindu på badet er en av de mest interessante arkitektoniske ideene. Badet trenger ikke å være i et trangt og mørkt rom! Et økende antall investorer velger å organisere det i et lyst og romslig interiør, som har et vindu.

Innhold
  1. Bad med eller uten vindu - hva skal du velge?
  2. Plastvinduer eller trevinduer - hva er det beste valget for badet?
  3. Takvinduer på loftet
  4. Badekar eller dusj på badet med vindu
  5. Hva skal du bruke for å dekke baderomsvinduet?

Bad med eller uten vindu - hva skal du velge?

Hvis det er gjennomførbart, vil et bad med vindu alltid være en bedre  idé. Bedre tilgang til lys, optimal luftsirkulasjon, og hva som følger med det - ingen problemer med overflødig fuktighet - er oppmuntrende. Et bad uten vindu er mørkere og mindre  cozzy, men ikke alle har råd tilkomforten av et interiør med et vindu. Bygningsdesignet tillater det kanskje ikke. Den beste situasjonen er når huset fortsatt bygges, eller hvis vi har mulighet til å ordne et bad i kjelleren eller på loftet  .

Det vil imidlertid være vanskelig hvis vi bor i en blokk med leiligheter eller et leiegård hvor den opprinnelige designen ikke inkluderte et vindu på badet. Da kunne vi ty til noen arter av planter som på den ene siden ville skape atmosfære, og på den annen side vil absorbere fuktighet. Planter for et bad uten vindu må flyttes til et annet rom fra tid til annen for å gi dem litt lys, men etter noen timer bør de være klare til å komme tilbake på hyllen på badet.

Plastvinduer eller trevinduer - hva er det beste valget for badet?

Når du bestemmer deg for et baderomsvindu, må vi huske på at badet er et bestemt rom, som er mer fuktig enn andre. Av denne grunn velger mange mennesker uPVC-vinduer, som ikke krever spesielt vedlikehold og er motstandsdyktige mot fuktighet. Betyr dette at vi  må gi opp trevinduer? Ikke nødvendigvis. Vi kan velge eik, furu eller gran trevinduer, men vi  må huske om regelmessig vedlikehold. Siden tre er et naturlig materiale, blir denne typen vinduer stadig mer populære, selv om de er dyrere enn uPVC-vinduene.

Takvinduer på loftet

Avhengig av hvor stort badet er, hvordan det er arrangert og hvilken effekt investoren ønsker å oppnå, kan vinduet være annerledes. Hvis vi synes det er bra, vil et lite bad med vindu se like interessant ut som et i en romslig villa. Vinduet kan imidlertid ikke være for stort da. Et interessant forslag er runde vinduer, som er veldig originale sammenlignet med tradisjonelle rektangulære vinduer. Hjørnevinduer er også interessante. Å ha et romslig hus, er det verdt å vurdere et bad med balkongvindu. Hvis badet skal være på loftet, dikterer mye av takkonstruksjonen. Takvinduer på loftet har formen av et mindre eller større rektangel.
Bad med vindu - alt du trenger å huske

Badekar eller dusj på badet med vindu

Husstandsmedlemmenes forventninger og størrelsen på badet dikterer hvilket baderomsutstyr vi velger. Et badekar gir mulighet for et langt avslappende bad, og hvis det er utstyrt med badekarskjerm, kan det også fungere som en dusj. På den annen side tar et dusjkabinett  mindre plass, og det er raskere og mer behagelig å dusje der enn i et badekar. En trendy løsning de siste årene er et  walk-in kabinett. Et bad med vindu og dusj er et bedre alternativ med barn eller eldre hjemme, som kan ha problemer med å løfte bena og komme seg inn i badekaret uten hjelp.

Hva skal du bruke for å dekke baderomsvinduet?

Nårvi skal planlegge et bad, bør vi ikke glemme at det skal tilby intimitet. Derfor bør vi tenke på hva som vil tillate oss å dekke vinduet og avverge mulig innsyn. Vi kan finne mange typer på markedet. Hvilken av dem ville være best for deg, avhenger i stor grad av stilen badet skal dekoreres i og hvilke  farger  det har. De vanligste valgene er nyanser, persienner, gardiner og nettgardiner, selv om det er noen som velger vindusfilm.

Hva bør du huske på når du designer et bad med et vindu?

Når vi planlegger arrangementet, bør vi huske at badet må  være funksjonelt og estetisk samtidig. Sanitærutstyr må plasseres på en slik måte at det garanterer brukskomfort. Et smalt bad med et vindu kan være en utfordring, da det vil være vanskeligere å passe alle utstyrsdelene i den. På slike bad bør en dusjenhet installeres, i stedet for et badekar. På små bad må vi benytte oss av veggene og for eksempel lage hyller på dem.

Uansett om vi ønsker å ha en dusjenhet eller et badekar på badet, bør det ikke være plassert rett ved siden av vinduet. På den ene siden ville det ikke være behagelig for brukeren, og på den annen side ville det være lett å plaske på glasset, så rengjøringen må være hyppigere. Det ville også være vanskelig å få tilgang til vinduet når du trenger å åpne eller vaske det.

Selv om et bad med et vindu er ganske lyst, anbefales det fortsatt å tenke på belysningen. Badet vårt skal ha hovedbelysning, ekstra belysning i speilet samt dekorativ belysning, som vil belyse dekorasjonene.
Se alle blogginnlegg