Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Badekar med badekarskjerm - hvilket bad er det for?

august 2022
Badekar med badekarskjermBåde badekaret og dusjenheten har sine fordeler. Ikke rart at blant husstandsmedlemmene kan vi vanligvis finne fans av den ene løsningen eller den andre.  Men hvisvi kunne nyte fordelene med begge disse alternativene? Et badekar med badekarskjerm vil komme godt med her.  Hvilke bad er det best for, og hvorfor er det verdt å velge en slik løsning?

En dusjskjerm er vanligvis en glassrute montert på en del av badekaret. Hovedformålet er å la brukeren ta en dusj i badekaret uten risiko for sprut på veggene og gulvet. Hva bør vi vite før kjøpet?

Innhold
  1. Badekar kontra dusjenhet
  2. De største fordelene med en badeskjerm
  3. Badeskjermer er ikke alltid de samme
  4. Materiale som brukes
  5. Badeskjermer med beskyttende belegg – enda mer praktisk!

Badekar kontra dusjenhet

Et badekar lar oss ta avslappende bad. Et langt bad kan effektivt roe kroppen etter en slitsom dag, men på den annen side er en dusj vanligvis rask, som de som fører en aktiv livsstil vil sette pris på. En dusj gjør det også mulig for oss å spare mye mer vann enn et badekar, noe som er viktig for investorer som bryr seg om miljøet. Hva skal du velge da? Den optimale situasjonen er når baderomsstørrelsen gjør det mulig å installere både en dusjenhet  og et badekar. Dessverre er sannheten at i de fleste leiligheter er badet så lite at det noen ganger er vanskelig å inkludere alle nødvendige utstyr i arrangementet  og samtidig tenke på ergonomi. Dette er et av eksemplene når et badekar med badekarskjerm kan være en suksess og vil tilfredsstille alle husstandsmedlemmene.

De største fordelene med en badeskjerm

En badeskjerm er et veldig praktisk alternativ, og det er funksjonaliteten som er hovedårsaken til at folk investerer i denne løsningen.  Det viktigste er at jegsparer mye plass, og vi kan nyte både en dusj og lengre bad uten å måtte finne ekstra plass til en dusjenhet. Dette er grunnen til at det er så vanlig på små bad.

Den andre fordelen er et økonomisk aspekt. En dusjskjerm er mye billigere enn en dusjkabinett av god kvalitet. Den kan installeres på nesten alle badekar og når som helst: det er ikke nødvendig å vente på en større renovering.

En annen ubestridelig fordel er at et badekar med badekarskjerm er svaret på behovene til alle husstandsmedlemmene uten å måtte inngå kompromisser. De som liker lange bad bruker badekaret, og hvis noen har det travelt og ønsker å ta en rask dusj, vil gjøre det uten risiko for sprut på badet.

Badeskjermer er ikke alltid de samme

Selv om en badeskjerm kan installeres på nesten alle badekar, er denikke alltid den samme. Skjermen w på har ikke samme rute når den for eksempel er montert på et hjørnebad og når den er på et lavt badekar plassert på  et annet sted. En annen størrelse og plassering av badekaret vil kreve en annen størrelse på glasset. Når bryneneg gjennom ulike alternativer, må vi vurdere både komforten av å komme inn og ut av badekaret og bekvemmeligheten av å ta en dusj.  En  badeskjerm kan bestå av en enkelt glassrute, kan være todelt, eller kan ha dører som ligner på en dusjkabinett.

Materiale som brukes

Når bryneneg gjennom produsentens tilbud,  bør vi ikke bare tenke på om skjermen passer badekaret. Det som også betyr noe er materialet som brukes til å lage skjermen, og positively det beste valget er modeller laget av herdet glass.  En spesiell behandling gjørm svært motstandsdyktig mot mekanisk skade, og selv om glasset ved et uhell går i stykker, vil det ikke utgjøre en trussel og forårsake skader. Dette er takket være egenskapene til herdet glass, som bryter inn i små stykker med avrundede kanter. Denne typen badeskjerm er litt dyrere enn de som er laget av plast (mer om dem nedenfor), men det er absolutt mer elegant og holdbart.

Den andre gruppen av badeskjermer som ofte er tilgjengelige er de som er laget av plast. Vanligvis er de laget av polystyren eller akryl. Deres fordeler er deres lave pris og bredt utvalg når det gjelder design og farger. De ser bra ut en stund, men de viser svært liten motstand mot deformasjon, riper og annen skade, noe som ikke ser pent ut.  Således, hvis du ønsker badeskjermen for din lille bathtub ervedi lang tid, er det bedre å velge det første alternativet.

Badeskjermer med beskyttende belegg – enda mer praktisk!

Hvert år vokser antall badeskjermfans, men det er fortsatt skeptiske stemmer.  De nevner at en ulempe med denne løsningen er at avleiringer og flekker vises på glasset. Sannheten er at det samme kan sies om dusjkabinetter, og likevel har ikke alle problemer med vanskelige flekker. Hva er hemmeligheten? Vi bør søke etter svaret på dette spørsmålet i teknologiene som brukes i produksjonen av rutene. Det er produsenter, som SanSwiss, som er godt klar over hvor vanskelig det er å fjerne avsetningene som naturlig vises på glasset. Av denne grunn er ruteoverflaten dekket med spesielt vannavvisende belegg som forhindrer at skala dannes.

Når det gjelder SanSwiss badeskjermer og dusjkabinettdører, er rutene covered med Aquaperle polymerbelegg.  Med denne teknologien vil ikke vann renne ned glasset i bekker, men i form av enkeltdråper, noe som effektivt reduserer dannelsen av avleiringer.  Rengjøringsskjermer dekket med Aquaperle coating er veldig enkelt. Ingen spesielle produkter er nødvendig for daglig pleie. Bare ta en squeegee etter badet ditt, og det er det.  Det er lett å gjette at det øker brukervennligheten betydelig og eksplodererden tidligere myten om at et badekar med badekarskjerm alltid medfører plagsomme flekker.

Ser et badekar med badekarskjerm bra ut i alle dekorer?

Når du planlegger en baderomsrenovering, lurer investorene ikke bare på om alle nødvendige utstyrsdeler passer på badet, men også hvordan de vilse ut med den generelle designen. Hvilken designstil vil en badeskjerm gå bra med? Den gode nyheten er at den kan fungere perfekt med en rekke bad. Glass brukes ofte av designere i moderne interiør. Det gir lyshet og eleganse, så skjermen vil være en dekorasjon av et moderne arrangement. På samme måte er glansen velkommen i glam-stilen. Da er det også verdt å velge modellen med blank maskinvare.

Gitt at badeskjermer passer moderne bad så godt, betyr dette at vi må gi opp denne løsningen i tradisjonelt og retro interiør? Ikke nødvendigvis. En badeskjerm kan monteres på forskjellige badekar, inkludert de i retrostil. Selv om jegikke vil være mulig i tilfelle frittstående badekar, har retrostilen forskjellige versjoner, og hvis badet vårt refererer til kommunistperioden med et innebygd badekar, vil en slik løsning fungere bra der.  I dette tilfellet er det verdt å velge noe enkelt og klassisk. Resultatet vil være noe på randen av tradisjonell og eklektisk innredning, som er en kombinasjon av ulike stiler, og det vil gjøre at han designer trendy og praktisk samtidig. Mer informasjon om badeskjermer finner du i artikkelen "Badeskjermer - når er de en hit?".
Se alle blogginnlegg