Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

BADEROM MED SKRÅTAK – HVORDAN DESIGNE

november 2019
Instagram  er full av ideer/inspirasjon ( se @sanswiss_official ), ikke alltid har du godt om plass i et vanlig baderom. Baderom med skråtak finner du ofte i hus med fler etasjer, i eldre bygninger med leiligheter. Bruk litt tid på hvordan løse dette. Resultatet kan bli fantastisk.

Dersom du eier eller skal kjøpe en leilighet med skråtak bør du nøye planlegge hvordan du best kan utnytte plassen. Husk at du trenger minimum høyde til dusjen på 190 cm, under dette målet kan du plassere møbler, innredning og eventuelt vaskemaskin.

BADEROM MED SKRÅTAK – HVORDAN PLANLØSE

Avhengig av hvor mye plass du har til disposisjon, kan du tilpasse dette til nettopp dine behov. Dersom du kan unngå vaskemaskin eller tørketrommel på baderommet er dette selvsagt en fordel, ikke minst med tanke på støy i et rom ment for avslapning og velvære.

Unngå å måtte gå bøyd med tanke på plassering av møbler, lagringsplass, hyller etc.. Sørg for å ha en passasje hvor du kan bevege deg fullt oppreist.

Du opplever ofte kanskje å ha takbjelker og konstruksjon synlig inne på badet. Dette kan utnyttes som ett ekstra design element, trefarger gjerne i kombinasjon med hvitt eller en vegg med murstein. Optisk kan du forstørre baderommet med et stort speil gjerne på en hel vegg.

BADEROM MED SKRÅTAK – HVILKEN DUSJ

Normalt vil en størrelse på dusj sonen ikke være mindre enn 80x80 cm, om mulig gjerne 90x90 cm, ellers blir det for trangt. Tenk også på at du skal ha plass utenfor dusjen. Bestill gjerne en skråkappet dusjvegg tilpasset nettopp den plassen du har til disposisjon, dersom du ikke kan ha dør i front, bruk da en walk inn løsning. Klart glass vil ofte gi en følelse av større plass enn for eksempel en tett vegg.

BADEROM MED SKRÅTAK- BELYSNING

Ofte er det takvinduer i forbindelse med skråtak. Utnytt tilgangen til dagslys og unngå tildekking. Et vindu over et badekar kan være riktig spennende, hvor man kan ligge i badekaret og se opp på stjernehimmelen.

Moderne belysnings løsninger gjør at du kan unngå lysekroner eller lampetter. Trangt om plass – bruk led striper eller down lights.

Baderom med skråtak har visse utfordringer, men planløst på rette måten kan det bli riktig så sjarmerende.
Se alle blogginnlegg