Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

BADEROM UTEN VINDU

desember 2019
I mange leiligheter og hus ligger baderommet «inne i « huset uten vinduer. Dette behøver ikke nødvendigvis være noen ulempe da dette kan være like funksjonelt og behagelig for øyet. Hva bør man ta hensyn til ?

Det viktigste er god ventilasjon, noe som selvsagt gjelder for alle typer baderom. En dør med lufte spalte nederst er et minimum gjerne kombinert med en moderne vifte som er fukt eller bevegelses styrt.

Ofte er et baderom uten vindu ganske lite plassmessig, så et dusj hjørne vil være og foretrekke da helst med skyve dør(er).  Farger er viktig. Unngå mørke farger og benytt heller lysere toner som gjør rommet større. Trenger du noe til å fange blikket, sett inn et fargerikt baderomsmøbel.

BELYSNING PÅ ET BADEROM UTEN VINDU

Velg enkle, stilige lamper som ikke virker overveldende. Du kan bruke LED striper eller spot lights. Har du plass og mulighet, lag en utsparing i veggen eller enkle hyller hvor du kan sette inn dekor elementer av bilder, retro parfymeflasker eller annet.
BADEROM UTEN VINDU

SMARTE TRIKS – BELYSNING

I tillegg til belysning skal du tenke på og legge inn elementer som optisk forstørrer eller lyser opp. En vegg belagt med  reflekterende fliser. Velg gjerne en farge som likner på den som dominerer badet eller nøytral hvit med islett av sølv eller gull.

FORDELER MED ET BADEROM UTEN VINDU

Selv om det kan i utgangs punktet virke mindre attraktivt med et baderom uten vindu, har det også sine fordeler. Du slipper å tørke dugg fra vinduet og du har rommet for deg selv uten muligheter for innsyn. Rommet er også ideelt og sminke seg i, da man ikke har forstyrrende lyskilder som sol eller gatelys. Et sminkebord med justerbar belysning er en drøm for enhver kvinne.
Se alle blogginnlegg