Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Barnesikkert bad

oktober 2021
Barnesikkert badDet er mye foreldre kan gjøre for å holde barna trygge. Når du designer hjemmet ditt, ikke glem farene som kan vente barna dine rundt i huset. Et rom hvor ulykker kan skje veldig enkelt er badet. Hvordan skal du ordne det?

Vi vet alle at fødselen av et barn endrer familiens liv med 180 grader. Unge foreldre må se på mange ting annerledes, inkludert hvordan hjemmet deres er ordnet. Når du planlegger badet ditt, husk at det ikke bare skal være attraktivt, men også funksjonelt. Ideelt sett bør det også være behagelig for barn å bruke.

Innhold
  1. Barnesikkert bad
  2. Barnesikkert bad – prøveløsninger
  3. Barnevennlige møbler og tilbehør

Barnesikkert bad

Sikkerhet er selvfølgelig en prioritet når du planlegger interiør og innredning av badet. Det første området som trenger spesiell forsiktighet er badekaret og dusjområdet. Barnet kan falle ut av badekaret eller skli hvis han allerede er i stand til å komme seg ut av det på egen hånd. Det er også fare for å falle på et glatt gulv når du dusjer.

Det andre området som er verdt å se på er toalettet. Hvis det er mulig, bør toalettskålen holdes lav slik at barnet ikke faller av. I tillegg er det best å få et sakte lukkesete slik at det ikke treffer barnet. Et spesielt toalettsetedeksel er et godt alternativ for små barn. Det er også spørsmålet om servanten, og her, som tidligere, bør du også ordne det slik at det er enkelt for barnet ditt å bruke det. Du vet nå hvordan et trygt bad skal se ut, nå er det på tide å tenke på hvordan du får det til å skje.

Barnesikkert bad – prøveløsninger

Hvis badet ditt vil ha et badekar, kan du vurdere å få et med håndtak på sidene som kan gripes på fra innsiden. De kan forhindre mange fall. Badeskjermer  er også et interessant forslag. De kan monteres på nesten hvilket som helst badekar. Et barn som bader bak skjermen vil ikke falle ut av badekaret. I tillegg vil de ikke plaske hele gulvet, og vi vet hvor lett det er å glide og falle på et vått gulv.

Hvis du planlegger å ta en dusj, kan du imidlertid unngå å få en med høyt duskar. Små føtter som kommer inn og ut av det, kan lett miste balansen. Barnet vil falle over og kan skade seg selv. Et dusjkabinett  uten dusjkar, det vil si med lineært avløp, er en mye bedre løsning. Dette innebærer imidlertid ekstra kostnader og mye arbeid.

Barnevennlige møbler og tilbehør

Et barnebad bør ikke inneholde glasstilbehør som kan være innen rekkevidde for et barn. Tannkrem og børster bør holdes på håndtak eller i plastkopper. Unngå å bruke småstein eller andre små dekorasjoner som barnet kan kveles av. Vi lagrer også vaskemidler og rengjøringsprodukter på badet. De må absolutt holdes utenfor barns rekkevidde. Derfor er det best å investere i høye skap slik at barnet ikke kan nå noe kjemisk middel. I tillegg har barna sine egne badeprodukter, samt badeleker. Dette, kombinert med foreldrenes varer og rengjøringsprodukter, kan skape rot. For å unngå det, vurder å bruke ulike typer beholdere og arrangører.

Eller kanskje et bad bare for barna?

I hus der det er to bad, bør du vurdere å lage en av dem bare for barna, spesielt hvis det er mer enn ett barn i huset. Dette gjør at foreldre kan ha sin egen sone hvor de kan slappe av uten risiko for å snuble over gummileker, mens barna vil ha et bad som er best tilpasset deres behov.

På et slikt bad bør inventar installeres lavt nok for barna. Du kan få spesielle for barn, små og fargerike, men det vil være en betydelig utgift og barn vil raskt vokse ut av det. Derfor er det nok å bare installere baderomsarmaturer lavere, og deretter dekorere plassen med barnevennlig tilbehør. Badet vil endre seg etter hvert som barna vokser. Det vil ha muntre, fargerike kopper, et sted å lagre badeleker, sklisikre matter, et lavt hengende speil og håndkleskinner. En slik innredning vil ha mye sjarm, og i tillegg vil badet være praktisk for barn å bruke.
Se alle blogginnlegg