Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Betong på badet - hva du skal kombinere det med

Kan 2022
Benkeplate laget av betongFor et dusin år siden var rå betong på veggene eller på gulvet ofte forbundet med uferdig interiør og renovering. Deretter tok den industrielle stilen interiøret med storm, og ikke bare fikk betong popularitet, det ble også en av dekorasjonene. Nå legger det til klasse og understreker karakteren av arrangementet. Hvordan bruke arkitektonisk betong på badet for å få en trendy innredning?

Måten vi oppfatter betong i interiøret har utviklet seg. Først ble det skummelt introdusert i industrielle arrangementer, hvor det nå er et av de viktigste etterbehandlingsmaterialene. Deretter har bruken med tiden blitt mer vanlig. Gradvis begynte det å være til stede i rom arrangert i samsvar med prinsippene for minimalistiske eller futuristiske stiler. Noen designere bestemmer seg til og med for å inkludere arkitektonisk betong i litt mer tradisjonelt interiør. Selv om betong i seg selv kanskje ikke er spesielt tiltalende visuelt, når det kombineres med visse materialer og tilbehør, ser det fantastisk ut.

Innhold
  1. Betong på badet – hva er de største fordelene med denne løsningen?
  2. Hva skal du kombinere betong med på badet?
  3. Betongbad i industriell stil
  4. Betong i sterkt loft-stil interiør
  5. Arkitektonisk betong på et rustikk bad
  6. Et snev av betong i baderomsinnredning
  7. Betong på et lite bad – er det en god idé?
Betong på badet - hva du skal kombinere det med

Betong på badet – hva er de største fordelene med denne løsningen?

Først av alt er et bad med arkitektonisk betong et godt valg for de som leter etter trendy løsninger som kombinerer minimalisme og funksjonalitet. Betong vil harmonisere med ulike farger og kan være et interessant alternativ til tradisjonelle keramiske fliser. Den har også høy holdbarhet og absorberer ikke vann, noe som er spesielt viktig på badet.

Hvis betongfliser på badet er godt ferdig – noe som betyr profesjonelt slipt og polert – vil de være svært motstandsdyktige mot skade.  Siden renovering av bad er dyrt, og vi forventer at arrangementet vil se bra ut i årevis, er dette utvilsomt en av de største fordelene med dette materialet. Noen ganger bekymrer investorer seg for at betong, som er grå og kald, vil få interiøret til å føles kaldt og uvennlig. Ingenting kan være lenger fra sannheten, det vil at vi vet hva vi skal kombinere betong med, vi kan få et koselig arrangement. Så hva trenger vi å vite?

Hva skal du kombinere betong med på badet?

Betong ser fantastisk ut når det er ledsaget av sterke og kontrasterende farger. Det vil se bra ut hvis flisene på baderomsgulvet eller på en del av veggen har trendy farger, eller hvis tilbehør har denne funksjonen. Dette er en enkel oppskrift for å oppnå et interessant interiør i industriell stil. Et betongbad går bra med slike farger som svart, hvitt og nyanser av gult eller grønt.

Et godt forslag er å introdusere tre i interiøret. På denne måten vil arrangementet få litt varme, og et bad med både betong og tre vil være elegant og koselig. Tilstedeværelsen av tre vil bryte den industrielle karakteren, noe som gjør at innredningen føles vennligere, spesielt for de som har blandede følelser om betong.

En annen vanlig løsning er kombinasjon av betong og murstein. Det kan være klassisk rød murstein eller hvite keramiske fliser. Myke stoffer, som semsket skinn og mock pels, ser fantastisk ut  i interiør med betong, men siden badene har spesifikt mikroklima,  kan det være umulig å bruke stoffer til dekorasjon. Dermed er det bedre å følge de tidligere forslagene, og la denne være til stuen eller soverommet.

Betongbad i industriell stil

Betong kan brukes på forskjellige måter på badet. Det kan være det viktigste etterbehandlingsmaterialet, eller det kan dekorere bare en del av overflaten. Avhengig av hvilken retning investoren tar, vil resultatet bli helt annerledes.

Fans av industriell stil velger et totalt utseende, noe som betyr å ha betong på hele badet. For noen mennesker kan slik innredning virke ekstremt dyster, så vi må finne en måte å bryte de grå tonene på.  Hvis både veggene og gulvet er dekket med betong, er det desto mer verdt å tenke på hvilke møbler og sanitærutstyr som skal være på badet. Med deres hjelp kan vi live opp ordningen. Hvit keramikk og det tidligere nevnte treet er et godt valg.

Betong i sterkt loft-stil interiør

En annen designstil der en viss stivhet er ønskelig er den urbane loftstilen. Det ligner på den industrielle stilen og kan kombineres med den, men det er ikke en regel. Arrangementer av denne typen refererer til industrielle bygninger og gamle fabrikker. Å ha betong på veggen av et urbant loft-stil bad er nesten et must, og for å understreke innstrammingen er det verdt å inkludere svarte elementer. Et svart innrammet speil, svarte lamper og svart tilbehør vil se fantastisk ut her. Hvis investoren drømmer om et loft-type bad, men samtidig ønsker at det skal føles varmt, vil røde murstein være perfekte.  Vi kan prøve å avdekke den naturlige mursteinen som danner veggen, og hvis det ikke er mulig, kan vi velge murstein-effekt fliser, som kan fungere like bra.

Arkitektonisk betong på et rustikk bad

En effektiv måte å varme opp interiøret på er å introdusere planter på badet. Hvis badet har et vindu, kan vi lett finne arter som ikke bare vil overleve på badet, men mikroklimaet vil være gunstig for dem. Dessuten er vegetasjon et uunnværlig element av rustikk interiør, og selv om betong ikke er forbundet med det, kan vegetasjon utfylle et bad i denne stilen.

Rustikke bad handler ikke bare om planter, det er også murstein og betong. I stedet for tradisjonelle røde murstein, vil hvite mursteinfliser fungere bra. Hvit kompletterer betong perfekt, og det lyser opp interiøret. Når vi legger til nevnte potteplanter, møbler laget av rå eller alderen tre, og litt betong, kan vi få et usedvanlig trendy og originalt arrangement.
Betong på badet - hva du skal kombinere det med

Et snev av betong i baderomsinnredning

Så langt har vi vist arkitektonisk betong som hovedmaterialet i interiøret, men det  er verdt å vite at det også fungerer bra på steder der vi bare ønsker at det subtilt skal utfylle arrangementet. I denne versjonen kan betong appellere selv til de som er usikre på det. Det vil se vakkert ut hvis vi legger det på en vegg, eller bruker det som benkeplate eller kar kabinettmateriale. Betongblomstpotter ser også fine ut. Dessuten trenger ikke betong å være grå i det hele tatt. Noen ganger kan vi oppnå et bedre resultat hvis overflaten er malt med en spesiell maling i en annen nyanse.

Betong på et lite bad – er det en god idé?

De som står overfor utfordringen med å arrangere et lite bad, bruker mye tid på å tenke på hva de skal velge for ikke å redusere plassen ytterligere. Er betong et godt alternativ for et lite bad, da? Når det gjelder rom av liten størrelse betyr mindre mer. Ikke bare bør vi ikke kaste bort plass til dekorasjoner, men også deres tilstedeværelse kan forårsake kaos, og innredningen kan være overveldende.  Med slike bad er det beste alternativet å sikte på minimalisme, noe som for eksempel innebærer industriell stil.  Den har ikke mange dekorasjoner, og skjønnheten ligger i enkelhet og stivhet. Og av denne grunn er betong på baderomsveggen et interessant alternativ. Arkitektonisk betong vil se bra ut med tregulv og hvite beslag. Det krever ikke mange tilbehør fordi det er en dekorasjon selv. Hvis vi legger til et stort speil, kan vi få et trendy, funksjonelt og optisk forstørret interiør.

Arkitektonisk betong må beskyttes

Betong er slitesterkt og motstandsdyktig mot skade, men vi bør ikke glemme at det ofte vil bli utsatt for vann. For å sikre at vanndampen ikke skader den på noen måte, bør overflaten impregneres, helst to ganger.  På denne måten beskytter vi den mot mulige flekker og misfarging som kan oppstå over tid.
Installasjonen er også betydelig. Vi bør alltid strekke oss etter spesielle lim for å legge platene. Hvis en investor ønsker å bruke store betongplater og ønsker å ha et bad i industriell stil, kan skruer i tillegg til lim brukes.  Dette vil på den ene siden gjøre betongpinnen bedre, og på den annen side vil det skape en uvanlig visuell effekt, noe som vil øke den estetiske verdien.





Se alle blogginnlegg