Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

DUSJ ELLER BADEKAR ?  Hvordan velge

oktober 2019
Avgjørelsen om å kjøpe en ny bolig eller renovere er ofte litt av en avgjørelse. Hvor mye skal du investere og en rekke andre spørsmål. Det å velge mellom DUSJ eller BADEKAR er nettopp kanskje en av problemstillingene.

Innhold
  1. Hva er ditt behov og ønske ?
  2. DUSJ eller BADEKAR : Sammenligning
  3. Hvilken type dusj ?

Hva er ditt behov og ønske ?

Selvsagt kan man velge begge avhengig  av plass og formål. Hvor ofte bader du, hva med andre familie medlemmer. Er det barn i huset, er kanskje badekar et naturlig valg da barn elsker vann og bevegelse. Derimot når ditt barn vokser ut av å leke i badekaret, er dette muligens ikke lenger en prioritet.

Enten du er barn eller eldre trenges et badekar håndtak som støtte for å komme opp og ut av karret. En forhøyet løsning på badet for å komme inn i dusjen gjør det enkle for installatøren, men verre for den som må komme seg opp og ned av dusjkaret eller forhøyningen. Du sparer kanskje noen kroner på installasjonen, men vil angre hver gang du gå inn og ut av dusjen.

DUSJ eller BADEKAR : Sammenligning

Din mistanke er berettiget. Et badekar vil øke din vann regning. Forutsett at ditt badekar tar 150 liter med vann, mens moderne dusjhoder regulerer vann forbruket til ca. 6 liter vann i minuttet. Å dusje er billigere, med mindre du bruker mer enn 10 minutter i dusjen.

Hvilken type dusj ?

Dusjvegger eller dusjkabinett var en gang ment for å spare plass på små baderom. De ble ofte betraktet som en økonomisk gunstig løsning, men kanskje ikke den mest komfortable. I dag er det ikke snakk om både/og eller enten/eller. Begge løsninger blir installert for å oppnå maksimal komfort. En varm dusj under et tropisk regndusjhode er en fantastisk måte å slappe av etter en lang dag. Se gjerne mer om dette i vår Hygge Style Bathroom Guide.

Du kan nå velge mellom en rekke flotte løsninger med slagdører som åpner innover og utover, skyvedører, walk-in løsninger som kun skiller dusjen fra resten av baderommet med et panel av herdet sikkerhetsglass. Et fornuftig minimum på dusjsonen er 80x80 cm, men har du plass til større, just do it.

Badekar med eller uten badekarvegg ?

Dersom du trenger et badekar, vurder gjerne å installere en badekar vegg/panel, slagdør eller skyveløsning for badekar. Se mer om badekarvegger. Velg en løsning som matcher din smak, ditt baderom og rett farge for deg.
Se alle blogginnlegg