Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Hjertet i leiligheten -  feng shui på badet

januar 2021
Hjertet i leiligheten -  feng shui p? badetFeng shui er en eldgammel kinesisk måte med romplanlegging for å oppnå harmoni med naturen, beskyttelse mot spøkelser, eller rett og slett for å utnytte egenskapene til et rom og gjenstander bedre og dermed forbedre trivsel, lykke og helse. Bokstavelig oversatt som "feng shui" betyr "vind og vann", derfor er badet det viktigste punktet i leiligheten i henhold til denne filosofien.

Innhold
  1. ELEMENTER I FENG SHUI
  2. Romoppsett
  3. LYS, FARGE OG ENERGIFLØMNING
  4. SPEIL, MANGE SPEIL

ELEMENTER I FENG SHUI

Kort sagt, anvendelsen av feng sh ui-prinsipper på badet er introduksjonen av fire elementer:

Romoppsett

Oppsettet er verdt å ta vare på allerede på designfasen, for ifølge feng shui skal ikke badet være plassert overfor inngangsdøren til leiligheten. Inngangen til badet skal være fra korridoren. I et ideelt bad skal den rene sonen, dvs. badekaret/dusjløsningen, skilles fra den skitne sonen, dvs. toalettet - ideelt sett vil det være to separate rom. Glass bygger stein, en glass vegg eller en stor plante som vil separere disse to soner kan være tilstrekkelig. Baderoms dører skal ikke ha glass og må alltid være lukket, akkurat som en toalettskål.

LYS, FARGE OG ENERGIFLØMNING

Naturlig lys er mest fordelaktig, men hvis badet ikke har vindu, kan man satse på mange kunstige lyskilder. Mange mindre lamper og stearinlys vil skape en hyggelig, avslappende atmosfære. Lys (og luft) ifølge feng shui skal sirkulere, så lyse pastellfarger er velkomne, som optisk forstørrer rom og reflekterer lys, og også - om morgenen vil det legge til energi og om kvelden vil roe seg. Og selvfølgelig, riktig ventilasjon og aromaterapi - behagelige lukter fremmer sirkulasjonen av god energi.

SPEIL, MANGE SPEIL

Speilet og servanten skal være plassert overfor døren til baderommet - dette forbedrer rommets energiegenskaper. Du kan bli fristet til å installere mange speil som vil forstørre plassen. Det eneste å merke seg - ifølge feng shui skal speil ikke bestå av deler som "kutter" betrakteren.

NATURLIG MØBLER OG TILBEHØR

Best når møblene er laget av naturlige materialer, ikke er for store til å bli overveldende og er funksjonelle. Et av hovedprinsippene til feng shui er å opprettholde perfekt renslighet og ryddighet, så alt utstyr må oppbevares i lukkede kabinetter og skuffer, og unødvendige ting, ødelagt utstyr eller tom emballasje bør fjernes så snart som mulig. Hvorfor? I følge feng shui minner de deg om ubehagelige situasjoner og uoppgjorte forhold, som påvirker din energi og velvære. Hver gang det henger i miljøet, påvirker strømmen av energi, så jo færre ting i sikte, jo bedre strøm av energi. Hvis tilbehør også er naturlig - ull- eller lin tepper, skjell og planter (under ingen omstendigheter kunstige!) - jo mindre, jo bedre.

Og til slutt noe ganske åpenbart, ikke bare i feng shui-filosofien. Badet må være rent og funksjonelt, og det bør være orden.
Se alle blogginnlegg