Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Hvilket speil å velge på badet?

desember 2021
Det er vanskelig å forestille seg et bad uten speil. På den ene siden er det uunnværlig under daglige skjønnhetsbehandlinger, for eksempel barbering eller sminkeapplikasjon, og på den annen side har den en stor dekorativ verdi, lyser badet og får det til å føles  større. Det er mange speil tilgjengelig i butikkene, så hvordan velge det beste?

Et baderomsspeil er et av de grunnleggende utstyrsdelene på ethvert bad. Avhengig av baderomsstørrelsen og behovene til husstandsmedlemmene, bør vi velge en annen modell. Hvilket baderomsspeil er det beste alternativet og hva du bør  huske på når du velger en?

Innhold
  1. Hvilket speil skal man velge på badet?
  2. Hvilken speilstørrelse på badet å velge?
  3. Baderomsspeil med eller uten belysning?
  4. Former av baderomsspeil - firkantet eller rundt?

Hvilket speil skal man velge på badet?

Speil kommer i forskjellige design. Ikke bare finner vi dem i produsentens standardtilbud, men det er også mange selskaper og glasurverksteder som lager tilpassede speil. Vi kan velge et  baderomsspeil med eller uten belysning. De kommer også i forskjellige former. Vi kan enkelt finne et  rundt, firkantet og rektangulært baderomsspeil, samt et med ramme og rammeløs. Som vi ser, er valget uendelig. Hvis vi velger en modell som samsvarer med interiøret når det gjelder størrelse og stil, får vi en stilig og funksjonell dekorasjon.

Høyden vi plasserer speilet på må tillate alle husstandsmedlemmer å bruke det komfortabelt. Størrelsen på speilet er like viktig. På den ene siden må den møte brukernes behov, på den annen side bør den samsvare med servantstørrelsen. Design betyr også noe.  Vi velger et annet speil for et  interiørrom i moderne stil, og et annet, når vi ønsker å plassere det  i et  retro-stil bad.

Hvilken speilstørrelse på badet å velge?

En av de viktigste tingene å vurdere  er speildimensjonene. Størrelsen på baderomsspeilet vårt vil avhenge av flere faktorer. Først og fremst må vi tenke hvor vi skal  plassere den. Det vanlige stedet å henge et speil på badet er over vasken, men noen eksperimenterer litt mer og  plasserer det i andre parts på badet,  for eksempel ved siden av dusjenheten. Men siden det er en sjelden løsning, gir vi deg i denne artikkelen tips for det meste for speil over vasken.

Vi må være oppmerksomme på størrelsen på servanten og underskapet. Hvis servanten er stor, er et speil som er så bredt som bassenget et godt alternativ. Et større speil plassert over et lite basseng vil også ha en interessant effekt. Men  kan vi derimot sette et speil mindre enn servanten? Selvfølgelig kan vi det, men denne løsningen er ikke så populær. Dette valget vil fungere bra for huseiere som planlegger å plassere et ekstra speil på badet.

Ifølge interiørdesignspesialister bør speilet ikke  være smalere enn 30 cm, men minimum anbefalt bredde er minst  50 cm. Mindre størrelser vil fungere godt  på bad med to servanter og to speil. Høyden på speilet skal ikke være mindre enn 50 cm, og et rundt baderomsspeil skal ha en diameter på minst 40 cm.
Hvilket speil å velge på badet?

Baderomsspeil med eller uten belysning?

Belysnin er viktig i alle rom. Vi må planlegge det godt også på badet.  Bortsett fra  hovedtakbelysningen,  bør vi også ha litt ekstra belysning, og den beste løsningen er å velge dekorativ belysning også. På denne måten vil det være mer behagelig å bruke badet, og det vil være lettere å skape en hyggelig atmosfære og slappe av.
Opplyst baderomsspeil er et utmerket alternativ hvis vi ønsker å plassere det  over vasken. Denne løsningen gjør ansiktet jevnt opplyst under vår daglige hygienerutine. Baderomsspeil med LED-lys vil først og fremst være nyttig i minimalistisk og moderne innredning, der  enkelhet  er viktig. Men siden badet er et spesielt fuktig sted, bør vi før du kjøper et speil,  sørge for at belysningen er tilpasset fuktige rom.

Mens speil med belysning er gode for moderne interiør, for rustikke, retro eller tradisjonelle arrangementer, kan baderomslamper plassert over speilet være et godt  valg. I dette tilfellet må vi også bekrefte om produsenten har sørget for deres bruk på badet.

Former av baderomsspeil - firkantet eller rundt?

Et rektangulært baderomsspeil, plassert vertikalt eller horisontalt, er en tidløs løsning. Men et firkantet baderomsspeil kan også være et interessant  valg, da det passer til enhver designstil. Flere og flere mennesker velger runde eller ovale speil, og i tilfelle moderne interiør kan vi  velge  rammeløse modeller. Et speil med en ramme, derimot, vil se vakkert ut på et bad med moderne glam-utseende eller i retrostil.

Baderomsspeil med good-parametere

Når du blar gjennom  speil, er det veldig viktig å fokusere bare på de som har godep-arametere . Krystallspeil av høy kvalitet er det beste valget. Tenker på detaljer, jegf investoren  bestemmer seg for å ha et speil laget for å måle, som er ment å limes, og skråkanten er opptil 2 cm, speilet kan være 4 mm tykt. Hvis skråkanten er bredere, eller speilet skal rammes inn, skal tykkelsen være 5-6 mm. Vi bør  kaste bort de billigste ferdige modellene siden overflaten blir  svart over tid og metallrammene blir rustne.
Se alle blogginnlegg