Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Hvordan installere et lineært gulvavløp?

januar 2022
Installasjon av line?rt gulvavl?pDet lineære gulvavløpet er en moderne og trendy løsning som har blitt stadig mer populær gjennom årene. Det anbefales imidlertid å vite litt mer om det før du tar en beslutning, fordi et lineært avløp ikke kan installeres når som helst.

Vi bør begynne å tenke på det lineære avløpet så tidlig som byggefasen av et hus eller under en større renovering. Den ligger inne i dusjenheten, i stedet for dusjbrettet, og er nesten ikke synlig. Komponentene er skjult i gulvet eller veggen. Det lineære gulvavløpet - hvordan installere det og hva er fordelene?

Innhold
  1. Installasjon av lineært gulvavløp
  2. Typer lineær avløp
  3. Fordeler og ulemper ved et lineært gulvavløp

Installasjon av lineært gulvavløp

Å bruke et lineært avløp er behagelig, men installasjonen krever kunnskap og erfaring. Før installasjonen må vi forberede interiøret riktig. Med tanke på mulighetene badet har å tilby og hvilket arrangement vi ønsker å oppnå, bør vi fokusere på andre typer avløp. Prisen på dreneringssettet avhenger av avløpet som er valgt. Til dette bør vi også legge til kostnadene for de tidligere nevnte arbeidene

Typer lineær avløp

Strukturen av et lineært gulvavløp er ganske enkelt. Den består av en dusjfelle, en renne og en eksponert rist. Imidlertid kan flere typer avløp nevnes, og avhengig av hvilket lineært avløp investoren velger, ser installasjonen annerledes ut. Den første typen er veggavløpet, som er installert i veggen, og vannet i sluket strømmer i henhold til tyngdekraften. Den andre typen er et  delbart avløp. Denne løsningen er et godt alternativ hvis investoren ønsker at avløpet skal skjules. Vi må imidlertid være klar over at tilgangen til rennesteinen er blokkert, noe som betyr at rengjøring er vanskeligere. Den siste typen er et  hjørneavløp. Fordelen er høyere strømningskapasitet og rask vanndrenering. Som navnet antyder, er denne typen lineært avløp plassert i hjørnet av dusjenheten.

Fordeler og ulemper ved et lineært gulvavløp

Det første som kan få oss til å investere i denne løsningen er estetikk og minimalisme. Installasjon av et lineært avløp i dusjenheten øker komforten ved bruk betydelig. Siden det ikke er dusjbrett på gulvet, trenger du ikke å løfte bena høyt, noe som er veldig praktisk for barn, eldre eller personer med funksjonshemninger. Den andre fordelen er det minimalistiske utseendet, som passer godt til prinsippene for moderne stil. Dessuten ser badet med et lineært avløp ut til å være mer romslig. Dette betyr at det er et flott alternativ for mindre bad. Det er også lettere å holde interiøret med et lineært avløp rent – vi kan ganske enkelt moppe dusjgulvet når vi mopper på badet.

Til tross for så mange fordeler har et lineært avløp også noen ulemper. Rengjøring av flisene i dusjenheten er lett, men  felles fugemasse kan være en plage å rengjøre, samt silikonet, som må byttes ut fra tid til annen. Utvilsomt må vi også være oppmerksom på det faktum at det lineære avløpet er ganske krevende når det gjelder installasjon. Det er best å tenke på det allerede mens du designer badet. Dessuten må badet der vi ønsker å installere et lineært avløp ha en ekstra vanntett membran på veggene og gulvet.

Trinnvis installasjon av et lineært avløp

Uansett om vi velger en vegg, flisleggbar eller hjørne lineær avløp, består installasjonen av flere trinn. Det første trinnet er å verifisere typen gulv og hva slags skillegulv bygningen har. Hvis gulvet er på bakken i en enebolig, plasserer vi dusjavløpet og betongen, installerer en felle og legger seg screed. Hvis det er et dusjavløp i bjelke- og blokkgulvet, er det installert mens skillegulvet bygges. Først plasseres komponentene i dusjavløp i den, og deretter betonget den. Når du installerer et lineært avløp i en blokk med leiligheter som har stålgulv eller solid plate, bør dusjavløpet plasseres under platen og maskeres med et gipsplater.
Se alle blogginnlegg