Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Hvordan renovere et bad på et budsjett?

oktober 2021
Baderomsrenovering p? et budsjettBaderomsrenovering anses generelt som tungvint og veldig kostbart. Alle som minst en gang har opplevd det, vil bekrefte det. Imidlertid er det måter å holde disse kostnadene nede mens du fortsatt nyter et fasjonabelt og funksjonelt bad. Hvordan er det mulig?

Kostnadene kan ikke unngås helt, men de trenger ikke å være veldig høye. Videre bør en godt planlagt renovering behandles som en investering. Hvor skal du begynne og hvilke løsninger du bør vurdere?

Innhold
  1. Fem måter å renovere et bad på et budsjett
  2. Baderomsrenovering på et budsjett - hvor skal du begynne?
  3. Kan renovering på et budsjett inkludere beslag?

Fem måter å renovere et bad på et budsjett

Når bare kosmetiske endringer er involvert, og du bare vil oppdatere innredningen litt, er farge  det enkleste å endre. Forfriskende innredningen vil ikke ta mye tid, og badet vil se annerledes ut. Hvordan renovere et bad på et budsjett? Her er noen raske måter:
  1. Mal flisene.  Chipping av gamle fliser, rengjøring av veggene og kostnadene ved å kjøpe nye fliser og deretter installere dem er betydelig. Hvis flisene er i god stand, trenger du ikke å bli kvitt dem. I stedet kan du kjøpe maling i en trendy farge.
  2. Malveggens. Flisene på badet er ikke alltid helt opp til taket. Noen ganger er de bare halvparten av høyden, eller bare på en vegg. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å male flisene, men selve veggen.
  3. Mal møbler.  Det er også en sikker måte å få hele badet til å se annerledes ut. Kledning eller klistremerker kan brukes i stedet for maling. Gamle møbler vil umiddelbart se annerledes ut.
  4. Gjenoppretter keramikk.  En annen metode er å investere i et keramisk reparasjonssett. På denne måten kan du fornye fliser eller baderomskeramikk. Det er mange produkter i gjør-det-selv-butikker som vil hjelpe deg med å gjenopprette overflatene dine og få dem til å se bra ut igjen.
  5. Erstatt dekorasjoner. Noen ganger trenger du ikke å renovere i det hele tatt. Du kan bare erstatte dekorasjonene for å få badet ditt til å se helt annerledes ut.


Baderomsrenovering på et budsjett - hvor skal du begynne?

Når du tenker på å renovere badet ditt, må du starte med å bestemme hvor store endringene vil være og hvilket budsjett som kan tildeles for dette formålet. Det er en ting hvis baderomsbeslagene er relativt nye og flisene ser bra ut, og en annen hvis den siste renoveringen var for mange år siden, og kosmetiske endringer vil ikke være nok.

Deretter kan du sjekke ut nåværende trender for å velge de riktige fargene og alle elementene i badets innredning. Du må finne ut om du kan gjøre arbeidet på egen hånd, eller om du må ansette en profesjonell. Vurder hvor mye tid du må bruke på renoveringen.
Hvordan renovere et bad på et budsjett?

Kan renovering på et budsjett inkludere beslag?

Dette er definitivt en  mulighet til å vurdere. Hvis badet har badekar og du vil ha dusj, er det ikke nødvendig å bryte ned veggene for å lage et avlukke. I stedet er  det bare å investere i en glass badekarskjerm av god kvalitet. Det vil tillate deg å nyte fordelene med en dusj uten å pådra deg kostnader. Denne løsningen vil redusere vannforbruket. Det vil også gi et pust av frisk luft og få badet ditt til å se mer moderne ut.
Et nytt dusjkabinett  er også en god idé, spesielt hvis badet har et tradisjonelt stortavlukke kombinert med et dusjkar. I disse dager investerer flere og flere mennesker i moderne dusjkabinetter.  Walk-in løsninger  er spesielt interessante. De er generelt forbundet med et lineært avløp, men dette er en stor og kostbar renovering. Moderne dusjvegger har et ekstra  hydrofobt belegg, noe som gjør dem enda mer praktiske. Det er ingen  flekker  og glasset er alltid rent.

Hva koster det å pusse opp et bad?

Vi vil alle ha svar på dette spørsmålet. Dessverre er det ikke noe enkelt og klart svar. Alt avhenger virkelig av hvor mye arbeid og endringer som er involvert. Hvis du ikke vil bruke mye penger på renovering av bad, kan du vurdere å gjøre endringer du kan gjøre selv. Det er anslått at omtrent 30% av renoveringskostnadene inkluderer å ansette en profesjonell eller et byggeteam. Dette er ganske  dyrt,  og dette er en ting du kan vurdere å unngå. De resterende kostnadene avhenger av den enkelte.

Avhengig av hva du velger, kan det være kostnadene ved å kjøpe malings- og maleutstyr, kjøpe tilbehør eller det nevnte nye dusjkabinettet.  Men i gjennomsnitt kan vi si at en baderomsrenovering på et budsjett vil koste alt fra flere hundre zlotys, hvis bare kosmetiske endringer er planlagt, til flere tusen zlotys, hvis det inkluderer å erstatte beslagene. Til sammenligning kan en grundig renovering av et bad koste så mye som dusinvis av tusenvis av zlotys, så forskjellen er betydelig.
Se alle blogginnlegg