Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Interiørdesign trender for 2022

Kan 2022
Gr?nt badNå og da endres trender og interiør har forskjellige farger, teksturer og møbler. Universelle og tidløse designstiler er fortsatt inne, men det er også et friskt pust. Hva er verdt å vurdere om vi planlegger en renovering i år?

Trender for 2022 er ganske forskjellige - det er noe for både fans av klassiske løsninger og de som leter etter noe originalt.  The designere fokuserer først og fremst på komfort, bekvemmelighet og en referanse til naturen.

Innhold
  1. Interiør i 2022 handler om å være nær naturen
  2. Lilla er tilbake
  3. Trender for veggene og gulvene
  4. Trendy møbler i 2022
  5. De mest populære designstilene
Interiørdesign trender for 2022

Interiør i 2022 handler om å være nær naturen

Allerede i fjor kunne vi legge merke til at planter fikk popularitet. Vinduskarmer og plantestativer ønsket gryter velkommen med vakre prøver, mens bakgrunnsbilder og keramiske fliser inneholdt palmeblader og andre plantemotiver. I år fortsetter denne trenden og grønt er en av de mest trendy fargene. Både dype nyanser av grønt, som smaragd, og de lyse forbundet med fersk mynte og oliven vil være i.  Green vil bli ledsaget av naturens farger, som brun, nyanser av beige og grå.

Lilla er tilbake

Blant de trendy fargene er det en som kan overraske noen mennesker, og det har ikke vært så populært som det er nå i lang tid. Trendy interiør i 2022 inkluderer, bortsett fra grønne, ulike toner av lilla: lavendel, bær og lilla. Disse fargene vil se spesielt bra ut i rom med arrangement som refererer til 1980-tallet.

Trender for veggene og gulvene

Gulvet skal være i nøytrale farger. Hvis hele overflaten er dekket med de samme flisene, gulvplankene eller gulvplankene, kan vi optisk forstørre rommet.  Sildbeinmønsteret vil være veldig populært, og det kan brukes også på kjøkken og bad takket være moderne keramiske fliser.  Når det gjelder veggene,  vil wallpapers og fliser som refererer til eksotiske planter se bra ut her. Det beste resultatet kan oppnås hvis bare en vegg har et mønster. For mange mønstre kan være overveldende, noe som forårsaker kaos i arrangementet, og interiøret vil se mindre ut.

Trendy møbler i 2022

Modulære møbler har blitt brukt i innredning i noen år nå. Det er praktisk og kan tilpasses hvert rom, uavhengig av layout og størrelse. Interiørdesigntrender for 2022 inkluderer dem også, selv om de vil ha en litt annen versjon enn de har hatt så langt.  Lave lenestoler og sofaer vil være den mest karakteristiske funksjonen. They refer til japansk stil, som har blitt ekstremt populær i år. I kombinasjon med mykheten i stoffene og litt avrundet profil av møblene, gjør slike salongmøbler stuen eller soverommet usedvanlig koselig.

Ved siden av minimalisme er det interiører som med sin design refererer til 1980-tallet, beviset på det er den tidligere nevnte lilla. Interiør arrangert i denne stilen i 2022 inkluderer møbler i levende, noen ganger flettede farger og i uvanlige former. For eksempel vil en fargerik sofa eller akrylbord fungere bra.
Interiørdesign trender for 2022

De mest populære designstilene

Som det ble nevnt tidligere, vil den japanske stilen, eller den såkalte 'Japandi' -stilen, være populær. Det er en kombinasjon av skandinaviske og japanske stiler. Dens kjennetegn er lave møbler, og liten mengde knick-knacks og dekorasjoner. Lyse farger og naturlige materialer brukes, noe som gjør interiøret koselig og praktisk samtidig.

En annen stil er boho, som krever alt som er naturlig, som planter, kurv, tre og stein.  Boho har vært til stede i interiør i årevis nå, og det vil ikke endre seg i år. Neste stil er art deco, hvor eleganse, speil og uttrykk er viktig. Og til slutt bør vi ikke glemme retrostilen, spesielt om dens versjon som refererer til 1980-tallet.

Bad i 2022 – hva blir det med stil?

Påvirkningen av trender kan tydelig ses når vi ser nærmere på hva som vil dominere i baderomsinnredningen. Når du leter etter inspirasjon for etterbehandling, er det verdt å fokusere på marmor og stein, for eksempel. Førstnevnte er ekstremt elegant og vil gi det trendy badet 2022 ånden av art deco. Marmor er også et godt alternativ hvis vi planlegger at arrangementet vårt skal være i glamorøs stil. Deretter må vi huske å investere i et speil med en massiv forgylt ramme og i gullbeslag, og den virkelige dekorasjonen vil være et stort utsmykket badekar plassert i midten av badet.

Stone, derimot, er allsidig og passer både boho-stil og veldig moderne arrangementer. Hvis badet har et vindu, er det en god ide å investere i interessante potteplanter. Dessuten bør det være noe tretilbehør og en flettet kurv der, og gulvet og veggene skal være i lyse nøytrale farger.

Hva om du er på et moderne bad for 2022 og leter etter noe friskt? Da er 'Japandi' stil et godt valg. Wood, minimalistiske overflater, enkle moderne walk-in dusjkabinetter eller innkapslinger uten synlig dørkarm vil fungere perfekt. Dette er et godt alternativ ikke bare for folk som elsker moderne minimalisme og komfort, men også for de som står overfor utfordringen med å arrangere et lite bad der hvert rom teller.
Se alle blogginnlegg