Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

JAPANESE STYLE BADEROM – dette bør du vite.

november 2019
For mange er Japan et magisk sted, forskjellig fra alt annet. Selv om japanere ofte lever i europeisk inspirerte hus, noe vi ikke tenker på, når vi ser japanske filmer og kunst. Det JAPANESE STYLE baderom er et ikon, noe man kanskje skal vurdere.

JAPANESE STYLE BADEROM størrelse.

Japanske baderom er ikke alltid store flerbruksrom, noe vi straks kommer tilbake til. Man må selvsagt ta hensyn til at en liten plass skal deles av fler mennesker som lever under samme tak. Selv i et lite baderom i en leilighet er det muligheter. Det er viktig og skille toilett fra for eksempel dusjen. I japansk kultur finner man ofte skyvedører av tre med papir finish. Dette er selvsagt ikke beste løsningen for et område hvor man søler vann. Prøv heller med semi transparent glass eller glass bygger stein. Dette bringer tanken inn på vann, et av de viktigste elementene i Japanese Style Baderom.

Likeledes er det mulig og velge en walk in løsning med regn dusj , adskilt fra resten av rommet med en glass vegg. Japanerne foretrekker denne løsningen, fordi badekaret i japansk kultur ikke er til å vaske seg i, men for avslapning.

JAPANESE STYLE BADEROM utstyr/tilbehør.

Dersom plassen tillater det, sett også inn et badekar i tillegg til dusjen. Velg et lavt badekar gjerne nedfelt i gulvet dersom dette er mulig. Husk at denne løsningen passer best hvor man ikke har små barn i huset.

Japanere er veldig opptatt av hygiene og benytter svært ofte dusj toilett.

JAPANESE STYLE BADROM farger.

Det er ingen distinkte farger i det japanske baderom. Jo enklere dess bedre. Foretrukne farger er hvit, beige eller trefarger. Dersom du ønsker å «freshe» opp baderommet, gjør det med tilbehør. Bruk gjerne et stort rektangulært speil i tillegg til speilet over servanten. Dette vil gi en flott romfølelse.

Bambus tre er veldig populært, eller om du ønsker noe mer a-typisk velg et bonsai tre, men husk at dette krever stell. Har du ikke grønne fingre, foreslår vi japanske lanterner eller posters med japanske motiv.

Glem heller ikke en enkel hylle for myke, behagelige håndklær.
Se alle blogginnlegg