Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Kjeller bad: hva du bør vurdere

oktober 2021
Kjeller badMange hjem har vanligvis bare ett lite bad,  så arrangementsalternativer er begrenset. Du trenger imidlertid ikke å holde deg til den opprinnelige utformingen av huset. Hvis huset har en kjeller, kan det være et flott sted for et annet bad.

Ved siden av kjøkkenet er badet det viktigste rommet i huset. Dette illustreres best av morgenrushet, når alle husstandsmedlemmer ønsker å bruke det så snart som mulig før de drar. Et ekstra bad ville være en stor bekvemmelighet for alle, men det er ikke den eneste fordelen. Hva er fordelene med et bad i kjelleren, hvilke utfordringer må man ta hensyn til  og hvordan få det til å se fantastisk ut?

Innhold
  1. Fordeler med et kjellerbad
  2. Hvordan designe et bad i kjelleren?
  3. SanSwiss dusjkabinetter ideelt for et kjellerbad
  4. Utfordringer med å designe et kjellerbad

Fordeler med et kjellerbad

Det første som kommer til å tenke på er funksjonalitet.  Et ekstra bad betyr at husstandsmedlemmer om morgenen ikke trenger å stå i kø for å bruke det. I tillegg er kjelleren under første etasje, så når du kommer hjem sent, kan du ta et langt bad eller dusj uten å bekymre deg for å lage støy og vekke noen.

Det andre problemet er størrelse. Husdesign inkluderer oftest ganske små bad med bare grunnleggende fasiliteter. Det er ikke lett å designe et praktisk og effektivt bad. I mellomtiden, hvis et enebolig har en kjeller, er det et stort rom, noe som betyr at du har mer handlingsrom, og  badet kan forvandles til en komfortabel badesalong hvor du kan slappe av.

Hvordan designe et bad i kjelleren?

Badet i kjelleren vil være romslig, så det er verdt å vurdere effektive løsninger. En moderne og glamorøs stil vil være spesielt interessant. Dempede farger som svart, hvitt eller gråtoner bør være dominerende. De kan suppleres med fargerikt tilbehør. Ikke glem  tre, som vil varme interiøret og skape enhyggelig atmosfære.

Alle baderomsarmaturer er veldig viktige. Deres kvalitet, funksjonalitet og estetikk teller. Badet skal ha et sted for et toalett og en matchende bidet. Det bør også være en servant. Neste i køen er badekaret eller dusjkabinettet. Hvis det er plass, kan du ha andre møbler som vil berike til plassen. En vakker stilig sofa, elegant sjeselong eller lenestol ville være ideelt. Takket være slike tillegg kan badet i kjelleren se rett ut av et magasin.

SanSwiss dusjkabinetter ideelt for et kjellerbad

Det vil være mye plass, slik at du kan ha både badekar og dusj, men du kan også bare ha en stor dusj. Det handler ikke om kompakte dusjkabinetter med dusjkar, som er praktiske, men ikke mindre estetiske enn andre løsninger. Et SanSwiss dusjkabinett  vil bli mye bedre. En stor mengde glass og nesten usynlige ledd mellom rutene vil få kjellerbadet til å se lett og unikt ut. Se på seriene  TOP-LINE S  eller  SOLINO.  Du kan også legge til de ultra grunne SanSwiss dusjkarene.
Kjeller bad: hva du bør vurdere
I stedet for dusjkabinett er Walk-In dusj  et interessant valg. De har ingen  dør, og du har direkte tilgang til dusjen. I et så unikt kjellerbad vil de se fenomenale ut, for ikke å nevne at de er komfortable. SanSwiss tilbyr flere serier med walk-In-løsninger -  PUR,  CADURA og  EASY.

Utfordringer med å designe et kjellerbad

Et kjellerbad har en rekke fordeler, men før det bygges, står investoren overfor mange utfordringer. Å bygge det er ikke alltid enkelt. Du  må tenke på hvor du skal flytte alle tingene som tidligere var i kjelleren. En god løsning er å bygge et verktøyhus på eiendommen på forhånd.

Når interiøret er tomt, kan du måle det og se på det med et friskt øye. Du kan deretter vurdere spørsmålet om belysning. Ofte har kjellere små vinduer som slipper inn et minimum av sollys. Naturlig lys er viktig for aktiviteter som barbering eller sminke, så belysning vil være en av de største utfordringene. Den største utfordringen kan imidlertid være vanninstallasjon.

Vanninstallasjon i kjelleren

Som regel er det ett vanninntak i kjelleren. Det er nødvendig for å ha et kjelerom eller et vaskerom der. Oftest er det også et avløpsgitter. Men for å bygge et imponerende bad vil dette absolutt ikke være nok. Du må ikke glemme kjellertoalettet, samt tilførsel av varmt og kaldt vann til dusjen.
Se alle blogginnlegg