Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Lite bad i en boligblokk - velprøvde tips

oktober 2021
EASY STR4PXDet er en utfordring å arrangere et lite bad i en blokk ergonomisk. Hver meter teller  i et begrenset rom, men selv da kan du skape et  fantastisk  interiør.

De som bor i en blokk vet at et lite bad kan være en plage. Dessverre er det ingen mirakuløs oppskrift på å legge til de ekstra meterne. Det er imidlertid noen få triks som vil få rommet til å se større ut. Dessuten kan et lite bad være like funksjonelt som et stort. Hvordan oppnår du  dette?

Innhold
  1. Arrangere et bad i en blokk – ikke nødvendigvis i hvitt
  2. Badekar eller dusj?
  3. Hva skal du velge for et lite bad?

Arrangere et bad i en blokk – ikke nødvendigvis i hvitt

De første tingene å vurdere er farger og mønstre. Du kan ikke utvide området fysisk, men du kan få en slik visuell effekt. Først av altmå du fokusere på lyse nyanser. Den populære troen er at hvit optisk øker plassen. Selvfølgelig er dette sant, men det er ingen regel mot å strekke seg etter andre lyse farger. I tillegg er det verdt å fokusere på ensartede overflater - det kan ikke være for mange dekorasjoner, og fugemasse skal være i samme farge som flisene. Det riktige stedet for ekstra farge aksenter kan være dekorative strimler.

Bortsett fra den begrensede plassen, er problemet på bad som ligger i leiligheter lavt tak. For å få rommet til å se høyere ut, er alt du trenger å gjøre å bruke vertikale striper på veggen. Lys kan også gi spektakulære effekter - dekorative og ekstra belysning kan endre hele interiøret. Speil er det absolutte mustet på små bad, og de rammeløse vil fungere best. Speilet skal være stort, selv over hele bredden eller høyden på veggen.

Badekar eller dusj?

Et badekar eller dusj er et av de viktigste elementene på badet. Imidlertid tar en av dem ganske mye plass. Ofte er det blant husstandsmedlemmene tilhengere av begge løsningene. Det er her det første dilemmaet oppstår - den lille størrelsen på badet eliminerer muligheten for å ha både badekar og dusj. I hvert fall ikke i den tradisjonelle versjonen. Så hva kan gjøres for å nyte fordelene med begge former for bading?

Du kan velge et badekar og en skjerm av høy  klasse. Denne løsningen blir stadig mer populær av en grunn. De som vil ta et langt bad, bruker badekaret. Og hvis noen ønsker å ta en rask dusj, kan de, uten risiko for å sprute vann over hele badet. Når du surfer på  SanSwiss-tilbudet, kan du finne flere serier med skjermer. De varierer i størrelse og design. Fellesnevneren deres er funksjonalitet og lyshet – selv på et lite bad vil de se fenomenale ut.

Hva skal du velge for et lite bad?

De som ønsker å spare så mye plass som mulig, gir opp badekaret og går for dusjen. Noen bad er så små at selv å installere en dusj er problematisk. Det er absolutt verdt å gå massive hytter med store baser. Ikke bare tar de mer plass, men også optisk overvelder det allerede lille interiøret.
Lite bad i en boligblokk - velprøvde tips
En dusj uten base eller med en ultra-flat base, som de som tilbys av SanSwiss, vil fungere mye bedre. En investering i grøftavløp er også en god løsning, men det er for det første dyrere og for det andre tidkrevende. Dette skyldes ekstra arbeid som må gjøres. Installasjon av grøftavløp er bare mulig under en større renovering. Det er ingen slike problemer med en dusjbase.
Utformingen av et lite bad bør inneholde glass, og derfor vil en klar dør bli en hit. Dusjen kan være  helt rammeløs  eller utstyrt med delikate og stilige forbindelser, men i sistnevnte tilfelle bør det ikke være for mange av dem. Dusjvegger uten ekstra elementer vil få badet til å se litt større ut. I svært små bad, hvor det ikke er plass til å vippe dører, vil trekkspillmodeller fungere helt fint. En interessant løsning er  Walk-in dusjer, som ikke har en dør i det hele tatt. En liten hjørnedusj er også verdt å vurdere.

Lite bad – mange muligheter

Som du kan se, selv for et lite bad er det interessante og trendy ideer når det gjelder dusjer og badekar. Hva med resten? Ved planlegging av arrangementet må vask og toalett også tas i betraktning. På små bad er fartøysvasker veien å gå. Ved å investere i en vask som skal monteres på et bord eller skap, kan du få flere skuffer og hyller. Og når det gjelder toalettet, er korte projeksjonstoalett de mest funksjonelle. Hengende modeller vil være gode, da de ikke tar opp mye plass. Og hvis det skal være et stående kort projeksjonstoalett på badet, vil en modell med vertikalt uttak være det beste valget.

Et lite bad mangler alltid plass til kosmetikk og toalettartikler. Plassen rundt servanten vil sikkert være utilstrekkelig. I et slikt tilfelle kommer hengende skap til nytte. Det er også verdt å bruke alle nisjene. Speilskap vil vise seg å være spesielt nyttige. En annen god idé er en høy stigehylle. Det vil passe nesten hvor som helst, og samtidig vil det være en original dekorasjon.
Se alle blogginnlegg