Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

NEW YORK STYLE BADEROM

oktober 2019
Mange kult filmer og TV serier tar sitt utspring i New York. Vi beundrer scener fra Hudson River og Central Park samt flotte moderne interiør detaljer og miljø. Men, hva med baderommet ? Det ser vi mer sjelden.

Ønsker du et New York Style baderom, se nedenfor. Her kommer noen ideer.

NEW YORK STYLE BADEROMSFARGER

La oss begynne med fargene. Det er ikke noe beige eller brunt, langt mindre fliser med dekor detaljer. Gå med bestemte farger; klassisk kombinasjon er hvit og sort, men dersom du ønsker legg gjerne til flaskegrønne elementer, kalde marmortoner så vel som sølv eller gull.

Det er også verdt å vurdere et gulv i fler farger med rutete mønster med kvadratiske eller rektangulære fliser. Dersom baderommet er relativt lite, mal veggene i lyse farger, for eksempel off white, sett inn speiler som optisk gjør rommet større og bruk lys som dekorelement.

Er det mulig sett gjerne inn doble vasker noe som ofte kjennetegner baderommet i New York Style. Går det ikke med to vaker velg gjerne en rektangulær en stående på et stativ og ikke vegghengt. Ikke bruk servantbatterier med to hendler. Velg ett greps som betraktes som mer vannbesparende, og gjerne et batteri med sort eller hvit porselens hendel.

NEW YORK STYLE DUSJVEGGER

Dusjvegger med profiler i sølv og med grep er mest populære, og de passer godt inn i designspråket. Dog for bedre effekt vil vi anbefale dusjvegger med sorte rammer/profiler. Det skaper oppmerksomhet og bringer orden i rommet.

Dersom det er mulig, velg gjerne en walk-in løsning. Dette er en behagelig løsning og setter standarden for resten av baderommet. Vør oppmerksom på dusj sonen at den er med fall mot sluk slik at vann ikke renner utover hele gulvet. Unngå shampo flasker , svamper eller tilsvarende stående eller hengende på et stativ i dusj løsningen. Planlegg heller en nisje hvor man kan plassere dette.

NEW YORK STYLE SÆREGENHETER

New York Style utelukker ikke at du kan putte inn visse ornamenter. Du må velge hva du ønsker å uttrykke. Dersom du har et stort speil med masse dekor på rammen, kan dette lett bli overveldende. Velg med omhu spesielt på små flater. Less is more. Bruk gjerne kun et design element.

Du må gjerne også velge en poster eller et print  som passer inn i miljøet. Bruk ikke nødvendigvis et bilde av arbeider på et stillas ved Empire State Building eller et panorama bilde av New York. Velg heller for eksempel et retrobilde for parfyme, et geometrisk trykk eller et stylet bilde fra undergrunn.

Et typisk innslag i amerikanske baderom er et speilskap. Dog dersom du allerede har et flott speil, sett gjerne et speilskap på motsatt side av speilet hvor du organiserer kosmetikken etter farger og hvor du deretter trygt kan ta en «selfi».
Se alle blogginnlegg