Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Orientalsk bad - hvordan ordne det?

januar 2021
Orientalsk badHvis du drømmer om litt eksotisme i ditt eget hjem, kan du kombinere dynamikken i østlige ornamenter med komforten til moderne badeløsninger. Fliser i marokkansk stil, mosaikker, arabesker, mettede farger, hengende lanterner, og du kan allerede nyte et pust av mystisk Orient!

Orientalske land er preget av stort mangfold, så det er ingen eneste oppskrift på interiørdesign. Når du dekorerer det orientalske badet, kan du velge den rike og fargerike stilen i landene rundt Middelhavet eller minimalistisk japansk stil. Vi har viet en egen guide til disse stilene. Les den nøye: Hvordan ordne et bad i japansk stil? I denne teksten vil vi fokusere på østlige inspirasjoner fra Tyrkia eller Marokko.

Orientalsk bad - Marokkanske fliser

En enkel måte å skape en orientalsk stil på er å bruke styrken og sjarmen til marokkanske fliser. Marokko er kjent for sin keramikk laget i generasjoner av håndverkere som flittig følger sine tradisjoner. Alle produktene er preget av livlige farger og dristige mønstre. Fliser i marokkansk stil, mosaikker, arabesk - mange produsenter tilbyr ferdige samlinger av keramiske fliser (gulv- og veggfliser), hvis mønstre refererer til arabisk utsmykning.

Når du bestemmer deg for slike fargerike fliser, kan du bruke dem til å legge gulv og vegger, spille med mønstre og farger - orientalsk stil gir en flott mulighet til å vise seg frem! Du kan også velge en særegen aksent - for eksempel en vegg laget av fargerike marokkanske fliser i badeplassen , og holder resten av badet i en mer dempet stil . Hvis vi styrker ordningen ved å velge et rammeløst PUR-dusjløsning, vil vi skape en sterk visuell effekt der den orientalske ånden kombineres med moderne komfort! Dusjsonen i tråd med gulvet utvider rommet optisk og gir plass til sensuell dusjglede.

Orientalsk effekt kan oppnås ved å dekorere veggene med vanntett papir med mønster som etterligner fliser eller mosaikker.
Orientalsk bad - hvordan ordne det?

Orientalsk bad - møbler og tilbehør

Møblene som skal være på badet vårt skal være laget av tre, rotting eller deres etterligninger, men dette er siste utvei.

Håndlagde bronseskåler, skuffer , vaser og marokkanske keramiske boller til vasken vil være et originalt supplement til badet i denne stilen. For å kunne slappe helt av i det orientalske badet, ta vare på passende, atmosfærisk belysning. Marokkanske hengende lamper eller små lyspunkter bundet inn i veggen vil få mosaikken til å skinne forsiktig . Ikke glem lys i gullfargede lysestaker. Atmosfæren i Orienten vil også forbedres av gullfargede såpekopper, dekorative flakonger og et speil innrammet i en gullramme.
Hvis du har et vindu på badet ditt, er det verdt å bruke det. Sett potter med eksotiske planter og trepynt på vinduskarmen, som i tillegg vil understreke den unike karakteren til badet vårt. Heng også silke, luftige gardiner.
Se alle blogginnlegg