Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Regndusj eller håndholdt dusjhode? Hvilken å velge?

desember 2021
Regndusj eller h?ndholdt dusjhode? Hvilken ? velge?Dusjing bør ikke oppfattes som en hygienerutine. En strøm av vann kan få deg til å slappe av og samtidig lade med positiv energi. Dermed er det verdt å være litt mer oppmerksom på dusjutstyret vi velger.

Bortsett fra dusjkabinettet og dusjkaret, bør vi også bevisst velge beslag for dusjenheten. Vi kan velge mellom en hånddusj og en regndusj. Hvilke av disse alternativene ville fungere bedre?

I stedet for tradisjonell teknologi er flere og flere bad utstyrt med noe innovativt, som ikke bare er praktisk, men også har en så interessant design at det blir en dekorasjon. En av dem er en regndusj. Det har blitt veldig populært de siste årene og erstatter den klassiske hånddusjen. Sammenlignet med en hånddusj med slange,  tar regndusjen mer plass, så det vil fungere bra på større bad. På den annen side, hvis vi har begrenset plass, anbefales det i de fleste tilfeller å holde seg til det håndholdte dusjhodet. En hånddusj med justerbar høyde er et godt alternativ for familier med barn fordi, i motsetning til regndusjen, kan vi manipulere den bedre og endre høyden.

Innhold
  1. Hva er en regndusj og hvilke typer er det?
  2. Tradisjonell hånddusj
  3. Fordeler og ulemper ved en regndusj
  4. Fordeler og ulemper ved en hånddusj
  5. Regndusj hode pris vs. hånd dusj pris

Hva er en regndusj og hvilke typer er det?

Et regndusjsett skiller seg bare fra en hånddusj når det gjelder utseende. Den har et større overflateareal og vannet er spredt, noe som gjør at det føles som om regnet falt på kroppen din mens dudusjet. Et slikt bad er ekstremt behagelig. Noen ganger kommer regndusjhodet sammen med  dusjkabinettet, men mye oftere må vi kjøpe det separat. Den er tilgjengelig i forskjellige størrelser og former, men vanligvis velges en rektangulær eller rund.

Regndusjer kan deles inn i flere typer, hvor hver innebærer en annen installasjonsmetode. En eksponert veggmontert regndusj er den enkleste å installere. Alt vi trenger å gjøre er å koble den til dusjpanelet eller en veggmontert kran. Den andre typen er en skjult veggmontert regndusj der hele installasjonen er bak veggfliser. De har et minimalistisk utseende, og alt vi ser på utsiden er regndusjhodet selv og dets tilkoblingsrør. Det er også  takmonterte regndusjer, som, som navnet antyder, er montert i falskt tak eller i gipset. Dette er et super stilig og imponerende valg, men også det dyreste.

Tradisjonell hånddusj

Hånddusjen har eksistert i mange år. Den er mer kompakt enn et regndusjhode, og vannstrømmen som kommer ut av den er svakere. Når vi leter etter moderne modeller, kan vi finne de med justerbar høyde. Det klassiske håndholdte dusjhodet er forbundet med en rund form. Men i dag designer produsenter dem på en slik måte at de passer perfekt inn i den moderne innredningen på badet, og vi kan nå finne blant annet rektangulære hånddusjer til salgs.
Regndusj eller håndholdt dusjhode? Hvilken å velge?

Fordeler og ulemper ved en regndusj

Den største fordelen med en regndusj er komforten mens du dusjer. Vi trenger ikke å holde hånddusjen, så hendene er frie når du tar en dusj. Dette gjør at vi fritt kan nå ut til kosmetikk, og bading i «nedbøren» er ekstremt hyggelig.  La oss ikke glemme designet, da det også er viktig. Regndusjen vil være en ekte dekorasjon, og hvis vi legger den til en moderne walk-in dusjkabinett,  for eksempel, kan vi oppnå en fantastisk effekt. For å finne ut mer om walk-in dusjkabinetter les vår artikkel: 'Walk-in dusj: fordeler og ulemper'.
Men en regndusj har også noen ulemper. Først av alt kan vi ikke justere retningen på strømmen, noe som kan væreplagsomt, da vi kanskje ikke kan nå alle deler av kroppen. Hva mer, når dusjstrømmen er sterk, strømmer opptil flere liter vann fra regndusjen per minutt. La oss heller ikke glemme at regndusjhodet er permanent montert, slik at det ikke kan flyttes.

Fordeler og ulemper ved en hånddusj

En hånddusj gir oss flere måter å manipulere på, noe som betyr at det er lettere å lede bekken i ønsket retning. Det vil fungere bedre i et hjem med barn, spesielt hvis det er en hånddusj med justerbar høyde. Fordelene med et håndholdt dusjhode inkluderer også bred tilgjengelighet og en mye lavere pris sammenlignet med et regndusjhode.

En ulempe er absolutt det faktum at det er mindre nyttig i bruk. Mens vi dusjer, må vi alltid holde den i hånden. I tillegg er vannstrømmen alltid svakere enn den i en regndusj, og det er også mindre tiltalende når det gjelder design.

Regndusj hode pris vs. hånd dusj pris

En hånddusj er et mer økonomisk valg, og det bør ikke være en stor byrde på budsjettetditt. Prisen kan være så lav som flere dusin dollar. Saken ser annerledes ut når det gjelder en regndusj; her vil kostnaden være høyere. Avhengig av installasjonsmetoden og produsenten, starter prisen et sted rundt noen hundre dollar og når opp til noen få tusen dollar for takmonterte regndusjer.

Hvilken dusj passer å velge?

Mange investorer spør seg selv om de skal investere i en dusj med eller uten regndusj. Svaret er ikke så opplagt. Hvis praktisk er prioriteten, kan en hånddusj være et bedre valg, men når komfort og moderne design er viktig, er en nedbørsdusj et godt alternativ. Det er også produkter som kombinerer begge disse alternativene. Du kan også finne et regndusjhode for et badekar, men i dette tilfellet kommer en god badeskjerm  til nytte for å forhindre sprut.
Se alle blogginnlegg