Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Typer dusjkar

oktober 2021
Dusjkar som dekorasjonDusjkar er en viktig del av et dusjkabinett, og det kan variere sterkt når det gjelder materiale, størrelse, form og høyde. Så, hva trenger vi å vite før vi kjøper en?

Et velvalgt dusjkar sikrer at dusjkabinettet passer perfekt sammen med resten av badet, forbedrer utseendet på kabinettet og gjør det behagelig å bruke. Hvilke typer dusjkar er tilgjengelige der ute, og hvilken skal vi velge slik at den oppfyller våre forventninger?

Innhold
  1. Typer dusjkar
  2. Hva er dusjkar laget av?
  3. Dusjkar som dekorasjon

Typer dusjkar

Det er så mange produkter i denne kategorien at et dusjkar kan se annerledes ut på hvert bad. De kan deles inn i ulike kategorier, og en av divisjonene som oftest brukes er skillet mellom  klassiske dusjkar, lavprofil dusjkar og dusjflater. I det første tilfellet er dusjkaret montert på ben eller direkte inn i  betonggulvet. De er tilgjengelige i forskjellige former og kan tilpasses direkte til dimensjonene til dusjkabinettet. De kommer vanligvis i rektangulær, firkantet og halvcirkelformet form, men you vil også finne en femkantet dusjbrett til salgs. Høyden på dusjkarene varierer også. Et dusjkar kan være så lavt som 30 eller 35 mm, noe som gjør at det ser flatt ut,  andre  skuffer kan være 30 cm høye, og det er enda høyere modeller for investorer på utkikk etter et høyt dusjkar.

Klassiske dusjkar kan byttes ut  når du pusser opp eller når som helst i løpet av tiden. Det er imidlertid en betydelig forskjell med et lavprofilskar. Dets installation krever omfattende renovering. Avhengig av det valgte systemet har disse dusjkarene enten et gulvavløp med en sifonfelle eller et uttak. Dusjbrettet på gulvnivå er ubemerket og kabinettet er plassert på gulvet, så denne løsningen er bra for moderne og minimalistiske bad.

Ultratynne dusjkar i stål, eller såkalte dusjflater, er også et interessant alternativ. De er tilgjengelige i flere farger og er i utgangspunktet ubemerket  på gulvet. De er et godt alternativ til  lavprofilsbrett.

Hva er dusjkar laget av?

Når du ser på ulikedusjkar, er det ikke vanskelig å legge merke til at de er laget av forskjellig materiale. Du kan velge mellom kompositt-, akryl-, keramikk-, stål- og steindusjbrett.  En kompositt dusjkar består for det meste av en mineralkomponent. Resten av komponentene er fargestoffer, syntetiske harpikser og andre som gir brettet sine egenskaper - nemlig glatthet, farge og glans. De fleste av dem er laget av støpt marmor eller kunstig stein, og er ganske tunge, men samtidig er de imponerende og behagelige å ta på. Vi kan finne dem blant annet i SanSwiss tilbud.

De vanligste dusjkarene er laget av akryl, noe som gjør dem mye billigere enn de forrige. De er også  lettere og glatte å ta på. Akryl er bare det ytre laget, innsiden av dusjbrettet er stivnet av kryssfiner, fiberplate med middels tetthet eller laminat.  De ser imidlertid ikke så bra ut, og er ikke så holdbare.

Keramiske dusjkar er svært motstandsdyktige og holdbare, men siden de er veldig tunge, kan de ikke plasseres overalt. Til slutt er det  steindusjkar. Disse er  elegante og motstandsdyktige, men krever regular vanntetting behandling og polishing. Det er også viktig å vite at polert stein kan være glatt, noe som øker risikoen for ulykker.

Dusjkar som dekorasjon

Hvis valget av dusjkar er godt gjennomtenkt, vil det ikke bare være funksjonelt, men det vil også bli et bad dekorasjon. Den enkleste måten å kjøpe en dusjkar er når den kommer sammen med et dusjkabinett, og dette er et godt alternativ for noen som leter etter noe enkelt å installere og billig, og er fokusert på å finne et dyptdusjkar. En  mye bedre løsning kan imidlertid være å kjøpe dusjkaret og kabinettet separat. Da kan vi justere vårt valg avhengig av våre individuelle behov og badets design.

Hos SanSwiss tilbyr vi 70 × 100 og 120 × 90 dusjkar, samt en 90 × 90 halvcirkelformet dusjkar, blant mange andre mulige dimensjoner. Disse er kompositt dusjkar og er installert på gulvet eller på bena, eller vi kan bygge dem inn ved å vende dem mot gulvet. Materialet har følgende proporsjoner: 80% av sammensetningen er marmor og 20% er polyester. Den utvendige delen er  dekket med Gelcoat. De kan kjøpes ikke bare i forskjellige former og størrelser, men også i flere fargevarianter.  De vanligste  dusjbrettene vi finner er hvite i fargen, men det er ikke nødvendig å begrense deg til dette. En mye mer interessant design er representert av en svart dusjkar, som vi finner i  ILA-  og  MARBLEMATE-serien.

Hvilken dusjkar skal du velge for personer med funksjonshemninger?

Måten vi nærmer oss et møbel  endres fullstendig når vi designer et bad for personer med mobilitetsproblemer. Brukerens individuelle behov bør da være prioriteten, samt finne løsninger som vil hjelpe dem i hverdagen.   Dusjkabinettet  skal ha en bred inngang, være utstyrt med gripestenger for støtte og et spesielt sete. Et dusjkar for personer med mobilitetsproblemer bør  gjøre en  dusjbruk enklere for noen som går selvstendig, men synes det er vanskelig, og også for noen som bruker rullestol. Dette er grunnen til at det å gå for en lavterskel dusjbrett er den beste avgjørelsen, og høye og dype dusjbrett bør med en gang kastes.
Se alle blogginnlegg