Historien om SanSwiss

1981 - 1999

I 1981 besluttet Karl Wirth, eier av Ronal, å bygge en ekstra filial i sitt markedsledende selskap. Det skulle imidlertid være et selskap utenfor bilindustrien. Med dette startet historien om baderomsavdelingen til Ronal-selskapet, med produksjon av dusj i byen Bitche France, nær den tyske grensen.

1999

Den samme metoden som ble brukt til produksjon av lettmetallfelger, ble også brukt til å produsere dusj - innovasjon, design og kvalitet. En jevn økning i salget på markedene i Frankrike og Tyskland førte til beslutningen om å starte å produsere dusj i Jičín Tsjekkia. I stedet for å produsere lettmetallfelger, kunne den bakre delen av produksjonsanlegget brukes til å lage dusjer.

2000

Den nye produksjonskapasiteten gjorde det mulig å levere til de nye markedene i Europa, og førte til at nye salgsorganisasjoner ble etablert i Spania, Tsjekkia og Polen og at markedene ble utvidet til bl.a. Slovakia og Ungarn.

2001

Etter atten måneder med å høste erfaringer i Jičín var det tid for å lage et nytt, moderne produksjonsanlegg, som produksjonen ble flyttet til. På 10.000 kvadratmeter av produksjonsområdet produseres hoveddelen av sortimentet i tråd med høye kvalitetskrav.

2009

Den nye satsningen på Ronal-merkevaren på det europeiske markedet førte med seg ny tenkning om fremtiden. Dette ledet til en beslutning om å finne et nytt holdingselskap som skulle dekke alle baderomsdivisjoner. Derfor ble SanSwiss-merket grunnlagt i 2009. En stor etterspørsel etter våre produkter på dagens markeder førte til økt etterspørsel også i andre land som Belgia, Luxemburg, Sveits, Østerrike, Russland og Romania.

2010

For å møte den økende etterspørselen åpnet vi en filial i Romania i januar 2010. Etableringen gjorde det mulig å distribuere også til andre land. Filialen i Timisoara, som har både produksjonsanlegg og egen salgsavdeling, fungerer også som et logistikksenter for salget på Balkan.

2019

I mai 2019 åpnet vi et nytt multifunksjonsbygg på 18000 kvm i Jičín i Tsjekkoslovakia. Det nye bygget rommer både produksjon, lager, logistikksenter og et topp moderne showroom. Med denne utvidelsen økte vi produksjonskapasiteten vår betydelig, samtidig som det nye logistikksenteret har gitt kortere leveringstider. SanSwiss satser i Skandinavia. Med sju egne filialer og salgsrepresentanter i 20 land har SanSwiss blitt en ledende leverandør innenfor baderom. Vi holder fast på vår hovedfilosofi - innovasjon, design og kvalitet - og vi gjør det i praksis. Vi gjør alltid vårt beste for å møte kravene til kundene våre!