Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Bademosaikk - alt du trenger å vite

januar 2021
BademosaikkVi elsker det ekstreme, det er derfor vi på den ene siden liker store veggfliser, og på den andre siden blir vi fanget av denne lille baderoms mosaikken. Denne formen for veggdekorasjon har vært kjent i tusenvis av år. Hvordan passer det inn i dagens trender, og hvordan fungerer mosaikker i praksis?

MOSAISKE TRENDER

Mosaikk er ofte tilbehør til større samlinger av fliser, og for å unngå stil kaos, er det best å matche dem med resten av samlingen. De er mest laget av keramiske materialer og ligner i enkle termer flisminiatyrbilder, men det er også mer sofistikerte tilgjengelige - glass (matt, speil, gjennomsiktig, laget av hvitt eller farget glass, eller med tillegg av skinnende partikler småstein, gjennom marmor, til semi-edelstener), eller laget av naturlig perlemasse. Du kan også finne tre mosaikker (bambus eller eksotisk tre), metall eller plast. Mosaikk kan også ha veldig forskjellige former, fra firkantet eller rektangulær, gjennom sekskantet, rundt, til veldig uregelmessig.
Bademosaikk - alt du trenger å vite

MOSAIKK OG PRAKTISKE SPØRSMÅL

Baderoms mosaikk fungerer på samme måte som klassiske fliser, de har de samme parametere, for eksempel styrke eller absorpsjonsevne . Gres-fliser og glassfliser kan brukes vellykket utendørs (forutsatt at de er frostbestandige), keramiske fliser - hovedsakelig innendørs. Hvis mosaikken skal plasseres på gulvet, er det verdt å velge en hvis elementer ikke er konvekse for å unngå å skli. Mosaikk laget av glass kan lett skrapes, så det er verdt å velge for dem steder som ikke vil bli utsatt for slitasje. Matt, lysabsorberende mønster vil redusere badet optisk, mens den blanke mosaikken vil gjøre det større. De kan plasseres på vegger, gulv, under dusjen, på fragmenter av dusjkar, topper, speilrammer eller bare brukes som dekorasjoner.

INSTALLASJON AV MOSAIKKEN - IKKE SÅ VANSKELIG

Mosaikk lages på nett eller på spesialpapir. Imidlertid krever de en veldig nøye forberedelse av underlaget, som må utjevnes og rengjøres, og deretter dekkes med en primeremulsjon (det jevner ut absorpsjonsevnen, forbedrer mosaikkens vedheft og styrke). Meget elastisk mørk mørtel (riktig valgt for typen mosaikk) bør påføres i et veldig tynt lag slik at det ikke flyter ut mellom elementene i mosaikken - det er best å bruke en kam med en maksimal tykkelse på 3 mm å spre den. "Skivene" til mosaikken skal legges og presses med en sparkel slik at de fester seg jevnt til overflaten. Det neste trinnet er en fugemasse - elastisk eller epoxy - det anbefales å spre den ikke tidligere enn 24 timer etter at mosaikken er limt. Etter å ha stivnet, bør det hele rengjøres tørt og vaskes mosaikken grundig fra installasjonsrester
Se alle blogginnlegg