Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Bad i en studioleilighet - hvordan ordner du det?

oktober 2021
Bad i en studioleilighetSmå leiligheter er alltid en utfordring for designere. Alle ønsker å bo på et vakkert og ergonomisk sted. Men når hver tomme med plass teller, er det ikke alltid så enkelt. Hvordan ordne et bad i en studioleilighet slik at det er både attraktivt og komfortabelt?

Det er ingen tvil om at dette er en vanskeligere oppgave enn om du hadde å gjøre med et større bad. Likevel kan du skape et like interessant rom. Bare husk at funksjonalitet er prioriteten  her og følg noen regler.

Innhold
  1. Arrangere et bad i en studioleilighet
  2. Designe et bad i en studioleilighet - hva du bør huske på
  3. Badekar eller dusj i en studioleilighet?
  4. Hvordan organisere skap og lagring?

Arrangere et bad i en studioleilighet

Badene i studioleiligheter er alltid små, så du må sørge for  at kaoset ikke kryper inn. Hvert område av rommet må være godt planlagt. Det bør alltid være harmoni inne i rommet. Nøkkelen er å velge riktig utstyr, beslag og skap. Kosmetikk, vaskemidler og andre gjenstander bør oppbevares bort. Jo flere gjenstander som er igjen på benkeplatene, jo  mer rotete  blir det.

Designe et bad i en studioleilighet - hva du bør huske på

Først av altmå du prøve å få mest mulig ut av plassen. Det er godt å investere ikke bare i et stående skap, men også en skuff under servanten, eller en ekstra hylle. Å designe et bad i en studioleilighet krever mye kreativitet. Det er derfor verdt å se på steder som ofte blir oversett, for eksempel vegger der du kan henge hyller. Ikke glem knagger og kurver for å holde alt i orden.
Bad i en studioleilighet - hvordan ordner du det?
Interiørdesignere bruker også mye tid på farger av en grunn. Ved å velge bestemte nyanser kan du effektivt manipulere plassen. Alle vil at et lite bad skal se større ut enn det er. Dette betyr at  du bør fokusere på lyse farger. Grunnlaget er  hvitt, men du kan leggetil grått eller krem. En annen måte å få rommet til å se større ut er å ha store speil og god belysning, ikke bare hovedtaklyset, men også hjelpelyset i nærheten av speilet.

Badekar eller dusj i en studioleilighet?

I studioleiligheter er badet vanligvis så lite at du bare kan drømme om et badekar. Noen ganger er det imidlertid nok plass til det. De som liker både lange avslappende badekar og raske dusjer står overfor et dilemma. Det er ikke mulig for badet å ha badekar og  dusj  samtidig. Hva kan du gjøre? En  badekarskjerm  er nyttig. Den kan monteres på et hvilket som helst badekar, det ser stilig og estetisk ut, og samtidig kan du nyte fordelene med både badekar og dusj. Når det gjelder et lite bad, vil modeller med subtil design være det beste valget.  SanSwiss  SOLINO-produkter vil være perfekte. Badekarskjermer er mye mer elegante enn dusjgardiner, og kompletterer dermed innredningen pent.

Dusjavlukker finnes oftere i studioleiligheter enn badekar. De tar opp mye mindre plass enn et badekar, og får dermed et lite bad til å virke større. Når du leter etter et dusjkabinett, er det best å unngå alle ferdige avlukker med brett. De er massive og tar opp mye plass unødvendig. I stedet er et walk-in avlukke  en mye bedre løsning. Den har ingen dør og tar opp nøyaktig like mye plass som investoren planlegger å tildele. Et slikt avlukke vil ikke bare være praktisk, men også bli en flott innredning. Når du surfer på SanSwiss-tilbudet, kan du se  PUR  and  CADURA serien. Deres minimalistiske og moderne design vil se bra ut på et lite bad.

Men hvis du foretrekker et tradisjonelt dusjkabinett, står ingenting i veien.

Hvordan organisere skap og lagring?

Som nevnt tidligere, et bad i en studioleilighet lar oss vekke fantasien vår og se etter ukonvensjonelle løsninger. Når du vet hvor og hvilke beslag som skal brukes, kan du gå videre til neste trinn og tenke på hyller og skap. Du bør dra nytte av hver krok og krok. Når du velger en benkeplate servant, tenk på å legge til et skap eller skuffer under det. Et annet sted er plassen over toalettskålen, hvor for eksempel dekorative kurver kan plasseres på en hengende hylle. Skap og hengende hyller lar deg ikke bare gjemme mer på badet, men gir også mulighet for mer gulvplass, og jo mer gulv du kan se, jo mer romslig vil hele badet virke.

Hva med baderomsdekorasjoner?

Siden du må være oppmerksom på hver tomme, oppstår spørsmålet om det vil være plass til dekorasjoner på badet?  En dusj og et elegant speil vil tjene som dekorasjoner. I tillegg kan du vurdere en interessant taklampe. I tillegg har åpne hengende hyller stort potensial. Kurver plassert på dem er praktiske gjemmesteder, men de gir også interessant dekorasjon. Vi kan sette en liten potteplante ved siden av dem, og hele rommet vil se bra ut.
Se alle blogginnlegg