Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Soverom med bad - hvordan arrangere et bad på soverommet?

januar 2022
Soverom med badÅ ha et bad i kombinasjon med soverommet kan være stilig. Hvordan ordne et slikt bad, og når kan du velge dette alternativet i det hele tatt?

Du kan bare tenke på et bad på soverommet hvis det ikke er det eneste badet i huset. Det bør være minst ett ekstra bad for gjester og andre medlemmer av husholdningen. Å invitere alle andre til soverommet ville ikke være behagelig for noen, spesielt hvis badet er glasert. Denne ideen er også mer for dristige og nyhet åpne mennesker som ikke er redd for å eksperimentere med interiørdesign.

Innhold
  1. Soverom med bad – er det for alle?
  2. Bad på soverommet - hvilke alternativer har du?
  3. Soverom med eget bad
  4. Soverom med bad og omkledningsrom – planlegg det grundig !
  5. Inn glasset bad på soverommet
  6. Vil et soverom med bad passe alle oppsett?

Soverom med bad – er det for alle?

For omtrent ti år siden vekket kombinasjonen av stuen med kjøkkenkroken følelser, men nå er det ganske naturlig og brukes ikke bare i moderne konstruksjon. Det samme kan skje med et bad på soverommet. En av de største fordelene er at et slikt soverom vil se mye mer romslig ut, og det er derfor et økende antall mennesker er interessert i denne løsningen. Når og hvordan ordner du et bad på soverommet?

Du kan tenke på det hvis du har nok plass til å bruke, og hvis det ikke er det eneste badet i huset, som allerede nevnt. Badet på soverommet skal hjelpe deg med å slappe av, og du kan gjøre det til et hjemmebad.   For at det skal fungere perfekt, må du tenke alt gjennom godt, ellers kan det vise seg at denne løsningen, i stedet for å bringe glede og være en interiørperle, har blitt et problem. Velg sanitærutstyr i henhold til individuelle behov og plassen som er tilgjengelig for deg.

Som du snart vil se, kan badet se helt annerledes ut i hvert soverom. Men når du planlegger en slik ordning, må du huske å opprettholde en viss konsistens. Fargene og finishen på sove- og badesteder skal være like. For eksempel, hvis det er mye tre i soverommet, anbefales det å plassere det også på baderomsplassen.

Du bør også tenke på hvordan du skiller disse to områdene, og det er minst noen få ideer til dette. En populær idé er å skille badet med en glassvegg. Hvis du drømmer om et soverom med åpent bad, kan du lage det bak hodegjerden. En universell metode er byggingen av en skillevegg, og en annen ide er å skape et to-nivå rom. Dette lar deg skille sonene samtidig som du gir litt intimitet. Det er også folk som går i motsatt retning og legger badet rett ved siden av sengen.
Soverom med bad - hvordan arrangere et bad på soverommet?

Bad på soverommet - hvilke alternativer har du?

Når du lager et soverom med bad, får du utvilsomt gode muligheter for arrangement. På et slikt bad bør det være et sted for en vask, en toalettskål og en bidet. Du bør også ta en dusj og, hvis plass tillater det, et stort frittstående badekar. Den kan plasseres bak hodegjerden, midt på soverommet, under vinduet eller mot veggen. I hvilken som helst variant kan det bli den største dekorasjonen av dette interiøret og sterk konkurranse i sengen. Det er til og med de som legger badet på et forhøyet sted for bedre å avsløre sin skjønnhet.

Hvilken dusj å velge? En moderne Walk-in dusj vil være det perfekte valget. Denne typen minimalistisk design er elegant og slående, og samtidig veldig praktisk å bruke. Glassveggen som skiller badet fra soveplassen er på den ene siden en anstendig dekorasjon, på den annen side understreker det perfekt originaliteten til dette arrangementet. En stilig regndusj kan være et godt tillegg til dette taket.

Soverom med eget bad

Hvis det å ha et bad på soverommet ditt virker for innovativt og distraherende, kan du vurdere noe annet. I økende grad velges et privat bad.  Og selv om dette alternativet har mye å gjøre med å koble de to rommene, er et bad med eget bad ikke det samme som et bad på et soverom. De kan være to helt separate rom, eller rom som er ubetydelig forbundet.  Her bør du være spesielt oppmerksom på skyvedører. Brede dører vil se bra ut fordi de lar deg nyte badet åpent til soverommet eller helt skille det når som helst. Som du kan se, er valget bredt, og det avhenger bare av deg, hvilket alternativ som passer deg best.

Soverom med bad og omkledningsrom – planlegg det grundig !

Forbindelsen til badet med soverommet er en hit når du også har et omkledningsrom. En slik løsning er veldig praktisk. Når du forbereder deg på arbeid om morgenen, kan du spare mye tid, fordi du har alt for hånden. Et soverom med bad og omkledningsrom er en usedvanlig praktisk løsning, men prosjektet må være nøye gjennomtenkt på forhånd. Både badet og omkledningsrommet trenger et rom som er delt inn i et soverom. Hvis soverommet ikke er veldig romslig, kan det være problematisk å dele andre rom, og ingen av dem vil være ergonomiske. Hele interiøret kan være veldig trangt og ganske upraktisk, for ikke å nevne at det ikke vil hjelpe avslapning. Hvis soverommet er romslig, så avhengig av hvordan rommet er ordnet, kan omkledningsrommet ordnes, for eksempel i en nisje eller under den skrånende delen av taket.

Inn glasset bad på soverommet


Interiør med mange glasselementer er lyse, elegante og luksuriøse, og får rommet til å se større oglysere ut. Det er en fin måte å spare plass på. Glass er et populært valg både blant private investorer og blant anerkjente interiørdesignere. Så hvorfor ikke ta ham med til soverommet ditt? Veldig imponerende er det inn glassede badet på soverommet.  Det gir ikke intimitet som du trenger å huske, men det vil tillate deg å lage en original designeffekt og sette til side en privatavslapningssone. En slik løsning ligner luksusleiligheter. Et soverom med glasert bad er ikke for alle, men hvis du velger det, kan du oppnå en sjarmerende og trendy innredning. Det er verdt å merke seg at glassveggen bidrar til å dempe lyder og effektivt berolige, for eksempel vann som strømmer under dusjen.

Vil et soverom med bad passe alle oppsett?

Når du bestemmer deg for kombinasjonen av et soverom med bad, må du ikke bare sørge for at størrelsen på rommet lar deg skape et ergonomisk rom, men også innredningen er viktig. Selv om soverommet med bad er et innovativt konsept, vil det gå bra med nesten alle design. Når det gjelder den moderne stilen, er det verdt å velge ensartede farger. Betong, tre og stein kan også brukes her.  Industriell stil kan være litt vanskelig. Vanligvis er bad som er ordnet i henhold til disse prinsippene ganske mørke, noe som ikke passer inn i koselige soverom. På den annen side kan et fantastisk resultat oppnås hvis interiøret er i glamourstil. Det er fullt av glamour og eleganse, og et dekorert frittstående badekar vil komme til nytte. På soverommet med et bad i denne stilen kan du ikke gå glipp av gull og glans.

Interessant nok vil badet se bra ut på soverommet innredet i en klassisk, rustikk og vintage stil. Slike dekorasjoner vil gi en koselig og varm atmosfære til interiøret, og badet inviterer deg til å slappe av. Tradisjonelle gamle møbler vil se perfekt ut. For å opprettholde harmoni mellom badet og soverommet, er det verdt å velge møbler fra samme samling. For eksempel kan en kommode i soverommet ligne på et skap under vasken.

Fordeler og ulemper ved et soverom med bad

Badet på soverommet er ingen helt ny  ide. Før du bestemmer deg for denne løsningen, bør du tenke nøye på fordeler og ulemper. En av fordelene er utvilsomt bekvemmeligheten. Etter et langt avslappende kveldsbad trenger du ikke å krysse hele huset, fordi sengen er rett for hånden. Den umiddelbare nærheten til badet er forbundet med større komfort, for eksempel hvis du ofte bruker badet om natten. En annen fordel er privatliv, fordi badet på soverommet ikke ville bli brukt av gjester eller andre medlemmer av husholdningen. I tillegg har du en sjanse til å lage et unikt design.

Så hva med ulempene? For noen mennesker kan intimitet være et problem, spesielt hvis soverommet deles med en partner. Gravitasjonsventilasjon er også vanskelig, noe som er nødvendig for å forhindre vekst av sopp og mugg. Du må huske om hyppig lufting av soverommet og investere i dører med åpninger. Et annet aspekt å vurdere er prisen. Det er ingen hemmelighet at baderomsrenovering er ekstremt dyrt sammenlignet med andre rom. Og til slutt, når det gjelder soverom med bad, er det også spørsmålet om installasjon. Derfor er det ikke det billigste alternativet, men det er prisen for komfort og luksus.
Se alle blogginnlegg