Cookies
Bekreft mine valg
Tillat alle

Avvis alle

Hvordan velge en servant på badet?

januar 2022
SERVANTER P? PLATEServanten er et viktig stykke sanitærutstyr på hvert bad. Imidlertid avhenger typen servant vi velger av mange faktorer, for eksempel på baderomsstørrelsen, designet som brukes, forventningene og smaken til husstandsmedlemmene. Hvilke servanter er de mest populære og hvordan velge den perfekte modellen?

Det er mange modeller å velge mellom som varierer i alle henseender: form, monteringsmetode og til og med farge. Før du tar din endelige beslutning, bør du tenke nøye gjennom om modellen du velger er den som fungerer best for deg. For noen mennesker kan en servant med et veggmontert skap være ideelt, mens andre kan foretrekke en designer frittstående servant. Så hva bør vi huske på når vi velger en servant?

Velge en servant på badet ditt

Å arrangere et funksjonelt bad tar mye tid, og hvert stykke sanitærutstyr bør tenkes  nøye på. Bortsett fra å velge mellom et  dusjkabinett  eller et badekar, er det fortsatt noen få mindre beslutninger å ta. Den første tingen å vurdere er størrelsen på badet. Servanten til et lite bad må være liten i størrelse; i dette tilfellet vil en 40 cm servant være et godt valg. Men hvis badet er romslig, har vi råd til en større modell. La  oss heller ikke glemme funksjonaliteten. Når du bestemmer deg for en mindre servant, er det bedre å velge en som er dypere, noe som vil gjøre det mer behagelig å bruke, og hver gang du vasker hendene, blir gulvet ikke tilsølet, noe som bidrar til å holde badet rent.

Når du velger servant, må vi huske på designen og mengden lagringsplass. Ved små bad er hver bit av ledig plass verdt å bruke. Baderomsvask med skap er da et treff. Husstandsmedlemmene får ekstra hyller, og med dette vil det ikke være kosmetikk eller toalettsaker spredt over baderomsbenken. Servanten med et skap vil tillate deg å opprettholde orden og holde den ryddig. Denne løsningen kan brukes selv i svært lite interiør. For slike interiører er en smal servant med et skap et godt valg. Denne typen servant har også en annen fordel: den har ikke mange kriker og kroker, så det er lett å holde det rent.

Eiere av romslige bad har mange alternativer. En stor servant kan være så lang som 120 cm. Hvis det er flere mennesker som bor i huset, eller et par deler badet, kan en dobbel servant med et skap også fungere bra.
Hvordan velge en servant på badet?

Baderomsvask – typer

Baderomsvask kan sorteres etter ulike kriterier. Oftest er de delt inn i runde og rektangulære servanter. Dette er imidlertid ikke den eneste divisjonen. De varierer også i materiale og farge. Selv om keramikk fortsatt er det vanligste valget, bestemmer noen investorer noe litt mer originalt. En servant laget av glass, marmor eller granitt er et interessant syn, og vi vil også oppnå et spektakulært resultat ved hjelp av en servant laget av tre, men i dette tilfelle må vi huske på egenskapene til dette materialet, og dermed riktig vedlikehold. Avhengig av typen servant, ser installasjonen annerledes ut.  Vi kan velge mellom innfelt toalett og over teller servanter, pidestall toalett og frittstående servanter. Her er litt mer informasjon om de vanligste typer servanter.

SERVANTER PÅ PLATE

Her er hele servanten plassert oppe på platen. De er vanligvis runde i form, men dette er ikke en regel. I moderne interiør vil rektangulær servant på plate også være egnet.  

UNDERLIMT SERVANT

Underlimt servanter ser annerledes ut. Denne modellen er montert på undersiden av benken, og keramikken stikker ikke ut. Disse servantene er elegante og klassiske samtidig, og de er enkle å rengjøre.  Vi må imidlertid huske at mengden plass som er tilgjengelig i skapet vil bli redusert.

Svart servant

Hvit servant er en ekte klassiker. Det er den dominerende fargen når det gjelder keramiske servanter. Det er imidlertid verdt å gå litt lenger og velge noe mer originalt. Svarte servanter kan vise seg interessante. De vil se fantastisk komponert med glamourous, moderne og industrielle  stiler. Det finnes også modeller tilgjengelig i andre ikke-standardfarger. Farge over teller servanter er vanligvis laget av glass og kan for eksempel være grønn eller oransje.

Stein servant

Det er et perfekt alternativ for de som leter etter noe slitesterkt, elegant og originalt. Naturstein er stilig og vil sikkert være en ekte dekorasjon av badet. De vanligste er servanter laget av granitt eller marmor. Til tross for sitt imponerende utseende,  kaster mange mennesker dette alternativet på grunn av sin høye pris.

Hvordan montere servanten?

Uansett om investoren vurderer glass over mot servanter, frittstående servanter eller keramikk under motvask, må de huske på funksjonaliteten og dermed installasjonen. God tilgang til vasken er viktig. Det må være i riktig avstand fra skap, dusjenhet og vegger. Servanten skal være minst 20 cm fra hvert av disse elementene og plasseres 75-80 cm over gulvet. Under motvask er montert lavere enn de ovennevnte tellerne. Når du leter etter en servant til et lite bad, anbefaler vi å lese disse artiklene:  "Bad i en studioleilighet - hvordan ordne det?" og  "Lite bad i en boligblokk - beviste tips".
Se alle blogginnlegg